112Zadne-Izdvojeno

Produljen pritvor silovateljima s Kolovara

policija5Županijsko državno odvjetništvo u Zadru produljilo je Istražni zatvor dvojici punoljetnika i trojici maloljetnika osumnjičenih za kazneno djelo silovanja iz razloga da sa slobode ne bi utjecali na svjedoke te da ne bi ponovili kazneno djelo.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru produljilo je Istražni zatvor dvojici punoljetnika i trojici maloljetnika osumnjičenih za kazneno djelo silovanja iz razloga da sa slobode ne bi utjecali na svjedoke te da ne bi ponovili kazneno djelo.

Riječ je o slučaju koji se dogodio na plaži Kolovare i zgrozio Zadar, jer pet mladića, od kojih su samo dvojica punoljetna, osumnjičena su za silovanje 17-godišnje djevojke.

Slučaj je u javnost isplivao tek tjedan dana nakon događaja i prvo je okarakteriziran kao spolni odnos bez pristanka, a tek naknadno kao silovanje. Tijek događanja još uvijek nije do kraja razjašnjen, najviše zbog činjenice da je većina aktera maloljetno i zbog toga su zaštićeni.

Te kobne večeri, 3. studenoga, u noćnom klubu našla se djevojka koja je izašla van s prijateljicama, a iste večeri tu su bila i petorica mladića iz okolice Zadra starih 16,17, 18, 19 i 22 godine. Navodno je djevojka razgovarala s jednim od mladića, koji ju je častio s pićem, a zatim s njim izašla izvan lokala. Prema onome što smo mogli saznati, mladić je spolno općio s omamljenom djevojkom u obližnjem šumarku, a onda je pozvao i svoje prijatelje koji su se iživljavali nad njom. Djelo je potvrđeno i na zadarskoj ginekologiji te je ubrzo i prijavljeno policiji, a počinitelji su pronađeni te su, kako saznajemo, na razgovoru u policiji jedan drugoga međusobno teretili.

Nakon što su završili u Istražnom zatvoru na mjesec dana, u javnost su počele izlaziti i druge priče o skupini, poput one da su dvojica od njih sudjelovali i u ubojstvu bređe kobile na Velebitu. Iz nje su na svirep način izvadili ždrijebe s posteljicom te ga odbacili, a zatim su mrtvo tijelo životinje raskomadali i dijelom mesa nahranili pse. Slučaj je prvo prijavljen kao krađa mesa, a onda tek naknadno, pod pritiskom javnosti i kao mučenje životinje. Osim toga, mještani njihova sela govorili su i kako su mladići mučili mačke, a jedan od njih prijavljivan je i zbog obiteljskog nasilja.

Produljenje pritvora je ovoj skupini određeno zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Kako smo već naveli, mladiće se tereti za kazneno dijelo silovanje te na sudu mogu dobiti kaznu zatvora i do osam godina.





Related Articles

Back to top button