IzdvojenoZadar

Prosječna cijena kvadrata stana u Zadru raste i u siječnju iznosi 1.830 eura

U Dalmaciji su stanovi i dalje najskuplji u Dubrovniku gdje se prosječno za kvadrat mora izdvojiti 3221 euro, slijedi Split u kojem kvadrat košta 2280 eura, Zadar s cijenom od 1830 eura i najjeftiniji je Šibenik s 1479 eura

Prema statistikama oglasnika Crozilla.com tijekom siječnja nije bilo značajnije promjene trenda kada su u pitanju cijene nekretnina. Kvadrat stana višestruko je skuplji u Dalmaciji gdje se ne može naći ništa jeftinije od tisuću eura, dok je u unutrašnjosti Hrvatske cijena kvadrata iznosila tek 300 eura kao što je bio slučaj u Osijeku, Bjelovaru ili Varaždinu. 

Najveći godišnji rast cijena zabilježen u Dubrovniku i Zadru

Najveći godišnji porast cijene stanova na ovom oglasniku zabilježen je u Dubrovniku i Zadru gdje zabilježen je mjesečni porast od 1,4 posto te godišnji porast cijena od 4,8 posto. Stanovi su i dalje najskuplji u Dubrovniku gdje se prosječno za kvadrat mora izdvojiti  3221 euro, slijedi Split u kojem kvadrat košta 2280 eura, Zadar s cijenom od 1830 eura i najjeftiniji je Šibenik s 1479 eura.

– Ponuda stanova tijekom siječnja na oglasniku Crozilla.com najviše se pretraživala u Zagrebu, Splitu, Zadru, Puli i Osijeku. Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima najčešće su dolazili iz BiH, Njemačke, Austrije, SAD-a i Slovenije, a zanimali su ih stanovi na području Zagreba, Splita, Pule, Makarske, Zadra i Umaga – poručili su Crozille.

Što se tiče unutrašnjosti Hrvatske najjeftiniji stanovi su u Sisku (741 euro), a ne računajući Zagreb u kojem se za metar kvadratni tražilo 1643 eura, najskuplji je Varaždin s cijenom od 1107 eura, piše Poslovni dnevnik.

Zagreb, Split, Zadar, Pula i Osijek gradovi su u kojima se tijekom siječnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.

Potencijalni strani kupci koji su pokazali interes za stanovima najčešće su dolazili iz BiH, Njemačke, Austrije, SAD-a i Slovenije, a zanimali su ih stanovi na području Zagreba, Splita, Pule, Makarske, Zadra i Umaga.





Related Articles

Back to top button