IzdvojenoZadarZADAR Sport

PROVIZIJE I SUMNJIVE TRANSAKCIJE: Dukić je odlučio smijeniti Rubešu, Gunjevića i cijeli Nadzorni odbor

ISPRAVNA ODLUKA GRADONAČELNIKA?

Nakon što je 14. siječnja 2022. godine održana sjednica Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar na kojoj je za predsjednika izabran Ante Rubeša, šef zadarske Akcije mladih koji je u Gradsko vijeće ušao na široj listi SDP-ove koalicije, u klubu su se počele događati jako čudne, netransparentne i potencijalno kriminalne stvari.
I ptice na grani znaju kako je Rubeša iskoristio SDP kako bi došao do svojih ciljeva tako da na izglasavanju proračuna digne obje ruke u zrak za HDZ u zamjenu za upravljanje jednom “gradskom firmom”, u ovom slučaju Košarkaškim klubom Zadar. Dakle, Rubeša je političkom trgovinom iznudio poziciju koju je dobio i s koje će, kako stvari stoje, uskoro biti eliminiran.

HDZ-ov žetončić Ante Rubeša postao predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar

Rubeša je besramnom političkom trgovinom iznudio poziciju u klubu

Kao što smo već pisali, kada govorimo o Rubeši, valja se prije svega prisjetiti njegovih političkih početaka. On se, naime, na političkoj sceni pojavio sa svojom nezavisnom listom na izborima za Mjesni odbor Brodarica u studenom 2010. godine osvojivši četiri mandata, dok su koaliciji SDP-HNS-DSU pripala tri, a HDZ-u dva mandata. Na konstituirajućoj sjednici MO-a održanoj 2010. godine Rubešu je za predsjednika MO-a predložio njegov politički otac, Petar Špika iz redova HDZ-a, što je Rubeša prihvatio i tako postao predsjednik MO Brodarica. Prvi i posljednji put. Ovdje je bitno naglasiti kako su i Špika i ostali HDZ-ovci Rubeši dali podršku jer je sam Rubeša slovio kao “ustaša” i “veliki Hrvat”, kako je sam o sebi volio govoriti. Također, nije zgorega reći ni kako je Rubeša u ranijoj fazi mladosti slovio i kao veliki simpatizer HDZ-a. Nekih od njegovih prijatelja iz tadašnjeg vremena ne skrivaju kako su zajedno zaustavljali ljude na ulici i nagovarali ljude da glasuju za HDZ.

Politički otac Ante Rubeše je HDZ-ovac Petar Špika

Desetak godina kasnije, Rubeša je došao po svoje. I pritom je, da se ne zaboravi, nanio trajnu štetu SDP i svim onim strankama i pojedincima koji su mu dopustili da dobije tri od 11 mjesta na listi za zajedničkoj listi za Gradsko vijeće. Iako su postojali pojedinci, političari, ali i stranački lideri u koaliciji oni koji su se tome protivili, ili nisu bili dovoljno glasni ili ih se nije doživljavalo ozbiljno kada su upozoravali kako će Rubeša u konačnici odigrati. Iako su sinergijskim djelovanjem ušli u Gradsko vijeće s osam vijećnika, činjenica je da su zajedničkim nečinjenjem u konačnici stvorili političkog monstruma, prebjega i izdajicu.

Meštrović i Rubeša su dobili svoj plijen nakon izglasavanja HDZ-ovog proračuna. Ovih dana počeli su s kumskim i rodijačkim uhljebljivanjima

Svega pola godine kasnije, nakon deset godina dramatiziranja, galame, prijetnji i u konačnici, političke trgovine, Rubeša je postao jezičac na vagi koji HDZ-u može izglasati proračun, ali i izazvati nove izbore. Kao što to obično biva s ljudima poput Rubeše, odlučio se prikloniti većini. Jednako kao i Enio Meštrović i njegova svita. Dobili su što su htjeli. Dobili su na upravljanje KK Zadar – svoju firmu, baš kao što je Mate Lukić dobio Zavod za hitnu medicinu. Samo, bitna razlika između Rubeše i Lukića je ta što je Lukić bez fige u džepu odigrao partiju za HDZ, dok je Rubeša izdao apsolutno sve svoje političke saveznike i nije začudo da ga mnogi smatraju političkim mrtvacem.

Gunjević je postao direktor kluba nakon štoga je Rubeša nazvao i pitao želi li preuzeti klub

Nakon što je dobio što je htio, Rubeša je za direktora kluba postavio Davida Gunjevića, smijenivši Željka Žilavca. Ono što bode u oči, odnosno u uši jest činjenica da je za direktora kluba izabran čovjek koji je javno rekao da je postao direktor tako što ga je Ante Rubeša nazvao telefonski i pitao “hoćeš li biti direktor”, što je on prihvatio. Da stvar bude gora, Gunjević, kao sitna marioneta i lutka na koncu Ante Rubeše u međuvremenu je dao ekskluzivni intervju ZADAR Newsu u kojemu je obećao javnosti kako će nam dostaviti fakture iz mandata Borisa Skroće (2013. do 2017.).

Gunjević čuva svog nekadašnjeg šefa Borisa Skroću, a obećane fakture na koje imamo pravo prema pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje nam nije dao na uvid

Bio je to direktorski mandat današnjeg zaposlenika Čistoće Zadar, Borisa Skroće u kojemu je glasnogovornik kluba bio upravo David Gunjević koji je itekako znao za marifetluke s kojima se Skroće služio.
Daljnji slijed događaja javnosti je više – manje poznat. Gunjević je postao direktor, prevario je javnost i obećane fakture nam nije dostavio. U međuvremenu je od potpisnika ovog teksta zatražio da mu postane glasnogovornik u klubu, o čemu smo već pisali. Sve to Gunjević je odradio na nagovor Ante Rubeše kako bi se ZADAR News “umirio” i kako više ne bi mogli o Rubeši i njemu sličnima pisati kritičke tekstove.

OBJAVLJUJEMO PORUKE – David Gunjević nije govorio istinu, evo kako je novinara Hrvoja Bajla otvoreno pozvao da mu postane glasnogovornik

Gunjević je pozvao urednika ZADAR Newsa da dođe raditi u klub i bude mu glasnogovornik

Jedan od najsramnijih događaja dua bez kormilara, Rubeše i njegovog maloga od kužine, Gunjevića dogodio se 20. lipnja 2022. godine kada je potpisnik ovog teksta po dogovoru s Gunjevićem došao u klub po fakture Borisa Skroće. U klubu ga je dočekao Rubeša koji ga je fizički napao zbog čega je zaradio policijsku prijavu. Ovo, naime nije prvi put da Rubeša fizički prijeti potpisniku ovog članka. Prvi put se to dogodilo u siječnju 2022., nakon čega je Rubeša ispitan u policiji uz prijavu. Fakture, naravno, nisu dane na uvid ZADAR Newsu unatoč pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje. Osim davanja lažnog iskaza policiji i prijetnje tužbom, Gunjević nam s još samo jednom službenim obratio 4. srpnja 2022. godine e-mailom u kojemu je kazao kako će nam dostaviti fakture, ali da specificiramo koje. Kako imamo pravomoćno rješenje prema kojemu nam, a to Gunjević jako dobro zna, mora dostaviti sve fakture iz mandata Borisa Skroće, to smo mu i odgovorili. Odgovor na poslani e-mail nikad nismo dobili. Što i koga štiti Rubešin mali od kužine, i više je nego jasno.

Predsjednik N.O. KK Zadar Ante Rubeša završio na policiji zbog prijetnji Hrvoju Bajlu, objavljujemo dokaze kako je u svom iskazu lagao

Gunjević opet slagao javnost, ali i prekršio zakon: ZADAR Newsu odbija dostaviti obećane fakture

Rubeša i Gunjević policiji su dali lažni iskaz

Odluka gradonačelnika Zadra Branka Dukića da smijeni nesposobni NO, a samim time i Rubešinog direktora koji je samo na papiru direktor dok u stvarnosti sa svim bitnim procesima u klubu upravlja Rubeša, nužna je, ispravna i potrebna iz više razloga. Jedan od razloga je i taj što je klub očito postao poligon za politička uhljebljivanja preko veze. Kao što je prvi objavio ZADAR News, košarkaški trener, inače kum Enija Meštrovića, Josip Borčić nedavno je zaposlen u KK Zadar mimo javnog natječaja, a da o tome nitko nije imao pojma. Slučajno ili ne, predsjednik NO-a navodno je viđen s pojedinim menadžerima čijim igračima klub duguje poveće novce. Spomenemo li u cijelom ovom kaosu i Gunevićevu proviziju od 5% koja je mimo Statuta kluba navedena u ugovoru, ostaje nam vrlo uzak prostor za donošenje zaključka o čemu se ovdje zapravo radi.

Rubeša dao Gunjeviću plaću veću od 20 tisuća kuna, ugovor nije u skladu sa klupskim Statutom

Osim spornog ugovora kojega je NO izglasao za direktora Davida Gunjevića koji prima preko 20 tisuća kuna mjesečno za svoj nerad, što je najveća plaća u Zadru kada su u pitanju tvrtke u vlasništvu Grada Zadra, Rubeša je odlučio prkositi gradonačelniku i ne namjerava korigirati megalomanske zahtjeve. Štoviše, ZADAR News je doznao kako je Gunjević sebi već isplatio plaću koja je mimo odluke gradonačelnika pa je samo pitanje trenutka kada će gradonačelnik povući nužan i neophodan potez.

HDZ-ovci tvrde: “Branko Dukić odlučio je smijeniti Rubešu, cijeli Nadzorni odbor i Gunjevića”

Davor Karlović pozvao gradonačelnika Dukića da raspusti NO

Za istaknuti je i podatak kako se želji i ideji Branka Dukića da smijeni cijeli NO pridružio i javno je podržao član NO-a Davor Karlović iz redova HDZ-a Davor Karlović koji je u razgovoru za ZADAR News kazao kako Rubeša sprovodi samovolju i kako s njim nije moguće raditi.

Nije zgorega istaknuti ni kako Gunjević ni KK Zadar š.d.d. otkako je Rubeša imenovan predsjednikom NO-a ZADAR Newsu niti jednom nisu dostavili klupsko priopćenje i pozive na pressicu unatoč činjenici kako je ZADAR News legalno registriran i verificiran medij pri Ministarstvu kulture i medija.

Davor Karlović: “Rubeša sprovodi samovolju u klubu, neka gradonačelnik Dukić slobodno smijeni cijeli Nadzorni odbor”

Rubeša i Gunjević namjerno ne pozivaju ZADAR News na pressice niti nam šalju klupska priopćenja

Doznali smo u međuvremenu i kako se direktor kluba David Gunjević ne smije javljati na telefon pojedinim novinarima, a svaki odgovor e-mailom i službena korespondencija nije moguća ako je Rubeša osobno ne odobri, govore nam izvori iz kluba.

Više nije pitanje hoće li Dukić povuči vjerojatno najispravniji potez u svojoj političkoj karijeri, već je samo pitanje – kada?





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button