ZadarZadne-Izdvojeno

Pružimo ruku

061027_67f3c130a9e60adb6a0fU sklopu projekta Reach out održana je tribina koja je okupila stručnjake te roditelje i skrbnike osoba s mentalnom retardacijom. Zbog potrebe stalne podrške cilj je bio educirati roditelje na koje sve načine mogu poboljšati kvalitetu života svoje djece i uključiti ih u zajednicu, što je ističu stručnjaci, iznimno važno. Jedan od načina upravo je spomenuti projekt.

Pružamo li im dobru podršku? službeni je naziv tribine održane u zadarskoj Gradskoj knjižnici , organizatori su Zadarska županija, Centar za socijalnu skrb Zadar i udruga Svjetlo. Tajnica ove Udruge, tajnica Lepa Filipi govorila je iz svog iskustva:

Ja sam roditelj 32 godine starog sina s mentalno retardacijom….naša djeca odrastaju i imaju potrebe kao sva druga djeca i što ih više budemo uključivali u društvo, ono će što prije otvoriti se prema njima, no naravno cijeli proces ovisi o svima nama.

Projekt Reach out vrijedan je 213 tisuća eura, a Europska Unija sufinancira ga sa 70 posto. Nositelj projekta je Zadarska županija. Provedbom projekta osposobit će dugotrajno nezaposleni ljudi za ulogu radnih asistenata osobama s intelektulanim teškoćama i pomognu im da se radno angažiraju – naveo je voditelj projekta Lovro Jurišić.  





Related Articles

Back to top button