112IzdvojenoZadar

Prvi slučaj koronavirusa u Zadru: Mlada djevojka bila je u Zanzibaru i Dubaiju

Na izvanrednoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije jutros je objavljeno kako je u Zadru registriran prvi slučaj osobe oboljele od koronavirusa.

– Ta osoba je djevojka koja nije došla iz zemalja u kojima je jaka epidemija, nego se prije nekoliko dana vratila iz Afrike, iz Zanzibara, preko Dubaija u Zagreb i potom u Zadar. Vrlo se savjesno ponašala, razvila je slabe simptome bolesti, grlobolju s tempreaturom 37,2. Javila se epidemiologu, kolegica je posumnjala da bi mogao biti COVID-19, uputila ju na bris, kojega su kolege izvele i potvrdile prvi slučaj, rekao je epidemiolog Alan Medić.

Djevojka je nakon potvrde bolesti prebačena u izolaciju u zadarskoj bolnici, dok su njeni ukućani i dalje u samoizolaciji.

– Bila je na putovanju sa svojom sestrom, odmah su otišli u samoizolaciju. Vjerojatno je zaražena u Africi jer nije moguće da je razvila temperaturu nakon četiri sata od posjeta Dubaiju. Što se u Africi događa, ne znam. Možda postoje više sumnjiva mjesta kao Italija i manje sumnjiva, ali moramo paziti na sve. Važno je znati da se osoba odgovorno ponašala, odmah je krenula samoizolaciju, kao i njezini članovi obitelji. Imala je vrlo blage simptome, nije ni bilo svih kriterija ali je kolegica ipak posumnjala da bi se moglo raditi o ovoj bolesti. Ako sumnajte da biste mogli razviti bolest, otiđite kući, pozovite službu. Imamo dobru situaciju, zaustavili smo širenje bolesti u ovom slučaju, rekao je Medić.

Od danas je aktivan telefonski broj 113 na kojem građani mogu dobiti sve informacije vezano uz koronavirus, a na njihove upite će svakodnevno odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Related Articles

Komentari

  1. Trebate li neposredni kredit za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li te druge banke i financijske agencije odbile? Mi posuditi sredstva za pojedince koji zahtijevaju financijsku pomoć, koji imaju loš kredit ili trebaju novac za plaćanje računa, po 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas putem e-maila nikitamarkovic99@gmail.com ,
    Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete u potpunosti otplatiti uzimajući u obzir vašu trenutnu osobnu financijsku situaciju, a zatim na odgovarajući način postavljanje rasporedotplata kredita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close