112IzdvojenoZadar

Radeta: “HDZ od Zadra želi napraviti veliki deponij i provinciju, drago mi je što je Martina Matešić uputila kritiku gradskim vlastima”

Direktor zadarske komunalne tvrtke Čistoća, Drago Maračić u razgovoru za jedan medij danas je pisao ono o čemu je portal ZADAR News izvijestio javnost prije dva dana, a to je kako je na odlagalištu otpada na Diklu iskrcana veća količina grita.  O azbestnim pločama Maračić nije govorio, međutim, ZADAR News je objavom ekskluzivne fotografije dokazao kako se kancerogeni materijal i dalje nalazi na Diklu.

Naime, informacije koje su dostupne redakciji portala ZADAR News govore o tome kako je iz Zatona Obrovačkog pod brojem naloga 120117 krenuo kamion Sirovine d.o.o. koji je ubrzo nakon dolaska u Zadar, odnosno Diklo istovario veliku količinu materijala grit na za to neprimjerenu lokaciju.

Zakašnjela reakcija predsjednice MO Diklo

Savjesni mještanin Dikla Mario Živković cijeli slučaj prvi je prijavio policiji i DORH-u, a reakcija predsjednice Mjesnog odbora Diklo, Martine Matešić bila je zakašnjela. Naime, ona se javnosti obratila tek nakon što smo od nje zatražili komentar i to prije dva dana. Do tada se mlada HDZ-ovka nije očitovala o ovom problemu. U kratkom razgovoru za ZADAR News pozvala institucije države do odrade svoj posao i kazne one koji su počinili kazneno djelo.

Radeta: “Za probleme je kriva isključivo nesposobna HDZ-ova vlast”

Zadarski SDP-ovac i član Gradskog vijeća Grada Zadra, Daniel Radeta komentirao je cijeli slučaj kazavši kako je pohvalno od Matešić to što je prozvala čelne ljude svoje stranke kazavši kako netko za kršenje zakona mora odgovarati.

– Izjava predsjednice MO Diklo je stvar čiste logike i zdravog razuma. Moram priznati da mi je drago što je Martina bila dovoljno hrabra da uputi kritiku prema vlasti, to jest, gradonačelniku Branku Dukiću i direktoru Draganu Maračiću, te da ih podsjeti kakvu odgovornost imaju na tim funkcijama. Iskreno se nadam da još uvijek postoji razumnih ljudi i u ostalim kvartovima diljem grada koji su spremni otvoreno govoriti o problemima za koje je isključivo kriva i odgovorna nesposobna Vlast HDZ-a u našem gradu – kazao je Radeta za ZADAR News.

HDZ-ova predsjednica MO Diklo: “Tražila sam očitovanje gradonačelnika i direktora Čistoće, netko mora odgovarati zbog kršenja zakona”





Related Articles

Back to top button