IzdvojenoZadar

Radnicima Falkensteinera prijeti otkaz: “Spremni smo i gladovati”

Radnici Falkensteinerovog hotela na Boriku neće stati nakon današnjeg prosvjeda. Zbog otkaza koje je najavila Uprava te tvrtke, njih dvanaestoro spremno je čak štrajkati glađu. Obustavljanje otkaznog postupka tražit će i od većinskog austrijskog vlasnika Falkensteinera, poručeno je sa sindikalnog okupljanja.

Iz Uprave Borika, nakon prosvjeda, stiglo je očitovanje kako se o otkazima tek razmatra. Prijedlozi su dostavljeni Sindikatu na uvid. Određeni zaposlenici, ističe se u priopćenju, predstavljaju višak, ali je uprava spremna pregovarati kako bi se našlo rješenje za radnike koji su se našli na listi. Radi se o konobarima, vrtlarima, kuharima, traktoristima, dostavljačima. Vlasnici hotelskog poduzeća, koje je nekad bilo zaštitni znak u Zadra, lani su ostvarili veliku dobit. Istodobno se smanjuje broj zaposlenih, sa 200 na 120. Najnoviji “višak” zbog navodnog smanjenja obima posla, za 12-oro Zadrana bio je šok. Radi se o starijim osobama koje teško više mogu naći posao. Čak 11-oro njih su članovi Sindikata koji se u toj tvrtki sveo na  tek 26 sindikalista.
Poslovna politika u Boriku je takva da se od trojice vrtlara dvojica opuštaju da bi posao hortikulture dobila zadarska privatna tvrtka, naveli su radnici koji su se danas izjadali zadarskim novinarima.

FProsvjedni skup organizirali su sindikalni čelnik Vedran Uranija i povjerenik u Hotelima Borik,  Venco Marčina.





Related Articles

Back to top button