IzdvojenoZadar

RASIPNIŠTVO: Kako bi ga hvalili, Božidar Longin u dvije godine Zadarskom listu dao je preko 350,000.00 proračunskih kuna

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili kako je rasipni zadarski župan Božidar Longin u mandatu dok je direktor Zadarskog lista bio Šenol Selimović, ali i njegova aktualna nasljednica Jasna Rumora, više puta je preko svog posrednika, a nekad i osobno intervenirao kako bi se u novini objavio već napisani tekst o njemu (nerijetko je inzistirao je i kako najavu teksta treba staviti na naslovnicu), danas objavljujemo i podatak koliko je to sve skupa koštalo žitelje Zadarske županije.

Zadarskom listu preko 350 tisuća kuna u dvoje godine

Da budemo precizni, prema podacima koji su nam i službeno potvrđeni u Zadarskoj županiji, Božidar Longin kao župan od 2018. do 2020. godine, dakle u nepune dvije godine namijenio je Zadarskom listu preko 350 tisuća kuna iz proračuna. Preciznije, radi se o točnom iznosu od 354,000.00 kuna.

Sami djelatnici Zadarskog lista koji su glavnu urednicu Hanu Radulić i direktoricu Jasnu Rumoru prijavili mobingiranje, maltretiranje i kršenje Zakona o radu još uvijek čekaju nalaz Državnog inspektorata u Zadru koji je zbog velikog broja prijava, ali i novih podnesaka u fazi izvida, odnosno, utvrđuju se činjenice iz samih prijava.

– Iskreno se nadamo kako će nalaz uskoro biti gotov, a oni koji su maltretirali djelatnike novine za to i odgovarati – kažu nam djelatnici Zadarskog lista koji, logično, s nestrpljenjem očekuju nalaz.

Radi Longina rušile su se gotove naslovnice

A kako su se zbog intervencija samog župana Božidara Longina u posljednji trenutak mijenjale već gotove naslovnice i izbacivali spremni tekstovi za tisak kako bi tekst koji župana hvali završio u novini, možda najbolje opisuju sami djelatnici Zadarskog lista.

– Radi Božidara Longina su se rušile gotove naslovnice i izbacivali uređeni i gotovi tekstovi, on je inzistirao, uglavnom preko Ante Župana, a nerijetko i osobno da se objave afirmativni tekstovi o njemu. Te tekstove uglavnom piše Ante Župan, koji je osobno, također, u više navrata zvao u Zadarski list i birao koju sliku Longina trebamo objaviti. Sve to se događalo u prošlom direktorskom mandatu Šenola Selimovića koji je bio direktor Zadarskog lista koji je sada fino pospremljen u Zadarsku županiju, a to je također odobrio Božidar Longin. Što se Jasne Rumore tiče, nažalost i u njezinom mandatu se intervenira, po potrebi i hvali Longina. Pogledajte samo naslovnice u zadnje tri godine i pobrojite koliko puta smo morali staviti Longina na naslovnicu i sve će vam biti jasno. I nedavno je opet intervenirano za njega od strane Ante Župana. To nema veze s novinarstvom, ali mi to moramo raditi – kažu nam djelatnici Zadarskog lista.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Božidara Longina kako bi prokomentirao aktualnu situaciju oko Zadarskog lista, to nam do zaključka ovog članka, nažalost, nije pošlo za rukom.

 

Više o “Aferi Zadarski list” doznajte ovdje.

NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button