IzdvojenoZadar

RASKOL U HDZ-u: Longin unatoč porazu u anketi izborio povjerenje vrha stranke, Kalmeta želi Čulinu za župana

Nakon još jedne ankete koju je za potrebe zadarskog HDZ-a provela jedna od najuglednijih agencija u državi, rezultatima iste zadovoljna je jedna frakcija unutar stranke, dok je druga mišljenja kako je anketa provedena neprofesionalno.

Obični HDZ-ovi birači, lokalni načelnici i Kalmeta žele ravnatelja bolnice Čulinu za župana

Naime, prema podacima s kojima raspolaže ZADAR News, HDZ-ovci bi za župana htjeli ravnatelja Opće bolnice Zadar, Željka Čulinu, a ne aktualnog župana Božidara Longina. Čulinu bi u ulozi župana htjeli i brojni načelnici općina u Zadarskoj županiji, ali i predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta. Međutim, Longin je unatoč poraznoj anketi navodno uspio uvjeriti sam vrh stranke kako bi on opet trebao biti kandidat za.
– Longin je ovih dana bio u Zagrebu i tamo je s vrhom stranke dogovorio da se njega opet podrži za župana. On bi još jedan mandat i siguran je da ga zaslužuje, suprotno onome što želi Božidar Kalmeta i suprotno rezultatima ankete. Pobunilo se i dosta načelnika lojalnih Kalmeti i koliko znam, jučer i danas su održani sastanci na kojima su pale teške riječi. Generalno, Longina ne žele birači HDZ-a ni Kalmetina struja i to je i više nego jasno – tvrdi naš izvor.

Hoće li vrh stranke u Zagrebu uvažiti mišljenje lokalnih HDZ-ovaca?

Drugi visokopozicionirani izvor iz HDZ-a s kojim smo razgovarali također je mišljenja kako Longin ne bi trebao biti kandidat za župana. Logično, i on pripada Kalmetinoj struji.

– Više je razloga zbog čega Longin ne uživa povjerenje Kalmete, ali mene to baš i ne zanima. On je imao priliku odraditi svoj mandat i prema rezultatima ankete očito je da mu naši birači ne vjeruju – tvrdi naš izvor.

Kalmeta više ne uživa povjerenje vrha stranke u Zagrebu

A kako Kalmeta više ne uživa povjerenje vrha stranke u Zagrebu, o čemu smo više puta pisali, teško je za povjerovati kako će njegov kandidat, ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, unatoč činjenici da je pobijedio u HDZ-ovoj anketi postati kandidat za župana.

– Longin će proći i to je zacementirana stvar, unatoč svemu. Ako je tako odlučio vrh stranke, onda tu više nema nazad – za kraj će naš izvor iz HDZ-a.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti rasplet dosad možda najtežeg obračuna unutar zadarskog HDZ-a.

HDZ SE ODRIČE KALMETE: “On je stvar prošlosti, ovo s Longinom i Pupićem mu nije trebalo.”





Related Articles

Back to top button