IzdvojenoZADAR Sport

Raspušten stari Nadzorni odbor KK Zadar, Dukić nije stavio nikoga iz Grada u nadzor

Glavna skupština KK Zadar, sportskog dioničkog društva održat će se 14. rujna u SC Višnjik, prenosi 057info. 

Skupština je sazvana kako bi se imenovao novi Nadzorni odbor. Kao što smo već objavili, saziv je predložio gradonačelnik Branko Dukić, a da nije stavio nikoga iz Grada Zadra kao većinskog vlasnika. Na dnevnom redu Skupštine je i pokriće gubitka u 2021. godini, gdje se i dalje računa s novim uplatama kapitalne pomoći ili ostvarenom dobiti, što je znanstvena fantastika.

Naime, na Skupštini je regulirano ono što je već rečeno na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća. Na kraju financijskog razdoblja koji se poklapa sa završetkom natjecateljske sezone, a to je 30. lipnja 2020. godine, kumulirani gubitak poslovanja iznosi 41.142.485,40 kuna. U istoj toj godini KK Zadar je poslovao s gubitkom od 8,9 milijuna kuna, te je ukupno u minusu od 50.106.134,80 kuna.

Dosadašnji predsjednik NO, Ivan Mijolović, pročelnik za financije, smanjio je taj gubitak tako što je oduzeo kapitalne pomoći iz Gradskog proračuna, koje su tijekom prvog Dukićevog mandata iznosile 31,5 milijuna kuna, te je dobio rezultat po kojem gubitak iznosi 18,5 milijuna kuna.

On će se, kako je već rečeno, pokrivati iz gradskog proračuna, a u sastavu NO nema nikoga iz Grada Zadra. Kako to? Odgovor je na Dukiću koji posredno upravlja s KK Zadar. On je izabrao predstavnike sponzora u NO, među kojima su Tankerska plovidba, Stanić grupa koja kupuje Marasku, Tommy, Auto kuća Longin te odvjetnik Majića.

U NO KK Zadar predoloženi su Luka Kolanović iz Zadra, Marin Gulan iz Dubrovnika, Danijel Mikulić iz Zadra, Tomislav Longin iz Zadra, Dario Mamić iz Splita, Dino Martinović iz Zagreba i Robert Izidor Majić iz Zadra.

Još dvojica članova mogu se predložiti i izabrati na samoj Skupštini. Prošli put su to bili u ime Tornada Tomislav Fain i Marin Gulan, turistički menadžeri. Gulan je ostao u NO, a Fain je, kako doznajemo, kao član NO bio na političkom sastanku oko KK Zadar.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button