IzdvojenoZadar

Razotkrio se Kalmetin vozač Vrsaljko, preuzeo je tvrtku koja upravlja kafićem na Višnjiku, ali je i dalje zaposlenik Nasada – kako je to moguće?

Nakon što smo jučer objavili da jedan od dvojice vozača Božidara Kalmete, djelatnik gradske tvrtke Nasadi, županijski vijećnik (za što prima vijećničku naknadu od 1.500,00 kn mjesečno, op.a.) i član Gradskog odbora HDZ-a, Dario Vrsaljko ne plaća ukupan iznos za struju i vodu za kafić koji je dobio preko tvrtke svog brata Tomislava, već samo plaća paušalni iznos od 1.000,00 kuna, a ostatak plaćaju građani Zadra, danas smo doznali kako se megauhljeb Vrsaljko konačno razotkrio i formalno preuzeo tvrtku Fokus d.o.o.

Kalmetinom vozaču i megauhljebu Vrsaljku građani Zadra plaćaju i struju i vodu za kafić koji mu je namješten

Dario Vrsaljko se razotkrio i formalno je preuzeo Fokus d.o.o. koju je u njegovo ime fiktivno osnovao njegov brat Tomislav

Vrsaljko nikad nije demantirao da je pravi vlasnik tvrtke Fokus d.o.o. i da je u njegovo ime s gradskom tvrtkom Višnjik d.o.o. ugovore potpisivao njegov brat Tomislav koji je poslužio kao fiktivni vlasnik tvrtke koja upravlja s kafićem na Višnjiku.

Kao što smo jučer objavili, jedina formalno pravna stvar koja je do danas povezivala Darija Vrsaljka i tvrtku Fokus d.o.o. je točka 9 ugovora između Fokus d.o.o. i Višnjik d.o.o. u kojoj jasno stoji kako je Dario Vrsaljko zadužen za realizaciju ugovora od strane Fokus d.o.o.

Prijavio tvrtku na adresu na kojoj je registriran ŠC Višnjik, ne zna se je li dobio suglasnost za registraciju tvrtke na toj adresi

Uvidom u Sudski registar danas smo doznali kako je 29.5.2019. iz Sudskog registra brisan osnivač Tomislav Vrsaljko i sada je jedini osnivač i član društva Dario Vrsaljko osobno.

Zanimljiv je i podatak kako je Vrsaljko za novo sjedište tvrtke Fokus d.o.o. odabrao adresu Splitska 3, na kojoj se nalazi Višnjik d.o.o. Je li Vrsaljko tražio i dobio suglasnost tvrtke Višnjik d.o.o. ili Grada Zadra, koji je stopostotni vlasnik Višnjika za promjenu podataka o sjedištu tvrtke, nije nam poznato. Ono što je poznato je da je adresa Galica 3 zamijenjena ulicom Splitska 3 i to je sve što je vidljivo iz javno dostupnih podataka u Sudskom registru.

Kalmetin prijatelj i HDZ-ov uhljeb Dario Vrsaljko plaću prima, a na posao ne dolazi

Vrsaljko je tri godine kršio zakon i nije objavljivao financijska izvješća, Trgovački sud mu je htio izbrisati tvrtku

Trgovački sud u Zadru po sucu Tomislav Jurlina u registarskom postupku brisanja iz sudskog registra subjekata upisa pokrenutog po službenoj dužnosti, na temelju čl. 70. st. 6. Zakona o sudskom registru (“Narodne novine” broj 1/95, 57/96, 1/98, 30/99, 45/99, 54/05, 40/07, 91/10, 90/11, 148/13, 93/14 i 110/15; u daljnjem tekstu: Zakon o sudskom registru), 05.04.2019. godine riješio je da se obustavlja postupak brisanja iz sudskog registra subjekta FOKUS d.o.o. za ugostiteljstvo i trgovinu.

U obrazloženju piše da je Trgovački sud u Zadru rješenjem broj Tt-19/1117-1 od 18.03.2019. godine pokrenuo postupak za brisanje iz sudskog registra subjekta zato što isti nije tri godine po redu postupio po zakonskoj obvezi da objavi svoja godišnja financijska izvješća s propisanom dokumentacijom, kada je zakonom propisana obveza objavljivanja tih izvješća.

Budući da je u zakonom propisanom roku od 6 mjeseci od dana objave nakane brisanja subjekt upisa dostavio sudu dokaze i to: potvrde o predaji godišnjih financijskih izvještaja za 2016. i 2017. godinu, te je istaknut prigovor da se subjekt upisa ne briše iz sudskog registra, to je prema članku 70. stavku 10. Zakona o sudskom registru (“Narodne novine” broj 1/95, 57/96, 1/98, 30/99, 45/99, 54/05, 40/07, 91/10, 90/11, 148/13, 93/14 i 110/15; u daljnjem tekstu: Zakon o sudskom registru) odlučeno je da se obustavi postupak brisanja Vrsaljkove tvrtke iz Sudskog registra.

Kako je moguće da je Vrsaljko vlasnik tvrtke koja ima koncesiju gradske tvrtke ŠC Višnjik, a radi u drugoj gradskoj tvrtki?

Za kraj, iako nije teško zaključiti kako je sve odigrano, nelogično je kako je moguće da je vlasnik tvrtke koja ima koncesiju od tvrtke ŠC Višnjik, koja je u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra, Dario Vrsaljko ujedno i zaposlenik druge gradske tvrtke, Nasadi d.o.o.?

HDZ-ov megauhljeb Dario Vrsaljko za Božidara Kalmetu špijunira, uhodi i fotografira novinare, a na posao gotovo da i ne dolazi

Nije više nikome čudan ni podatak kako je Vrsaljko uz sve gore navedeno jedan od osobnih vozača Božidara Kalmete i županijski vijećnik za što prima naknadu od 1.500,00 kn mjesečno. Kao profesionalni dizač ruku, član je i gradskog odbora HDZ-a u Zadru.

U Zadru je, očito, sve moguće.

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button