112IzdvojenoZadar

REKORD: Zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze koronavirusom, 9 u Zadarskoj županiji

U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4233 Među njima je 505 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Preminula je 1 osoba, javio je Stožer.

10:39

Na području Zadarske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima zaraženih osoba. Četiri su novooboljele osobe s područja grada Zadra, dvije su iz Nina, a po jedna iz općina Poličnik, Privlaka i Sukošan.

Trenutno je u Zadarskoj županiji 111 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, u samoizolaciji je 316 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitalizirano 14 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Pet pacijenata s lakšim simptomima smještena su u biogradskoj bolnici.

10:38

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 10 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, dvije novooboljele osobe s područja su grada Garešnice, a po jedan novi slučaj zaraze COVIDOM-19 zabilježen je na području grada Bjelovara i općine Đulovac.

Jedna novozaražena osoba učitelj je u jednoj osnovnoj školi na području grada Garešnice tako da je sukladno epidemiološkim mjerama jedan razred te škole stavljen u samoizolaciju. Među novooboljelim osobama jedna je zdravstveni djelatnik s područja grada Daruvara. Trenutno je 76 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 521 osoba.

10:33

Na području Zagrebačke županijeoboljelo je 65 osoba (gradovi – 6 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 8 Zaprešić, 2 Jastrebarsko, 18 Velika Gorica, 2 Ivanić-Grad, 12 Dugo Selo, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Luka, 3 Pušća, 4 Rugvica, 2 Dubrava), a 1 osoba je izliječena.

33 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, 1 uz privatnu proslavu, dok je za 28 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 162 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Jastrebarskom te po jednom razreda srednje škole u Velikoj Gorici i Samoboru.

10:27

Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za sedam je utvrđena epidemiološka veza) te dvije muške osobe iz Konavala (za jednu utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 17 osoba – osam iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, dvije iz Metkovića, dvije iz Konavala, jedna iz Župe dubrovačke i jedna iz Janjine.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 169 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 16 675
uzoraka.

U samoizolaciji je 491 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je 86 slučajeva kršenja samoizolacije.

10:25

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 16 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; po jedna s prebivalištem u Šibeniku i Vodicama te 14 štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku.

Trenutno je 40 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Dvije osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 140 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 161 osoba.

10:14

U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4233.

Među njima je 505 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Preminula je 1 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 23665 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 345 preminulo, ukupno se oporavilo 19087 osoba od toga 459 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 17242 osobe.

Do danas je ukupno testirano 385 072 osobe, od toga 5693 u posljednja 24 sata.

10:08

Prema danas pristiglim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranskoj županiji evidentirana su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom, a pet je osoba ozdravilo.

Iz KBC-a Rijeka stiže vijest da je nažalost, jedna osoba, hospitalizirana zbog koronavirusa, preminula.

Trenutno su u Primorsko-goranskoj županiji 132 aktivna Covid 19 slučaja, a 497 osoba je u samoizolaciji. U protekla 24 sata testirano je oko 350 uzoraka.

9:50

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji ima 32 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 606 osoba. U samoizolaciji se nalazi 599 osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se 35 pacijenata, od čega je jedna starija ženska osoba i jedna starija muška osoba na respiratoru i jedna osoba na visokom protoku kisika.

9:48

Vukovarsko-srijemskoj županiji je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (10 osoba iz Vinkovaca, 7 iz Ivankova, 5 iz Tompojevaca, 3 iz Novih Jankovaca, 3 iz Bošnjaka, 3 iz Ćelija, 3 iz Vukovara, 2 iz Jarmine, 2 iz Antina, 2 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Babine Grede, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Banovaca, 1 iz Iloka, 1 iz Nijemaca, 1 iz Orolika, 1 iz Tordinaca, 1 iz Tovarnika i 1 iz Mikluševaca). Preminulih osoba nema.

Trenutno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 969 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 radnika iz sustava zdravstva.

9:47

Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 81 slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), 71 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. Novih slučajeva je šest.

U samoizolaciji se nalazi 333 osobe, a ukupno je testirano 10572 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 47 uzoraka, od kojih je 6 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

9:45

Kako neslužbeno doznajemo, u Hrvatskoj je danas 1.131 novi slučaj zaraze koronavirusom. Službenu brojku objavit će Nacionalni stožer u 10 sati.

9:32

Iz HZJZ-a navode kako u ponedjeljak, 19 listopada, počinje cijepljenje protiv gripe, a cjepivo je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija.

Tko ima pravo na besplatno cjepivo pogledajte OVDJE.

8:55

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno devet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s križevačkog, dvije osobe s koprivničkog i jednoj osobi s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 65 slučaja, dvije osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

8:42

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je jedanaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osam osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica te jednoj osobi s područja općine Topusko.

8:40

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 128 uzoraka briseva (43 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna.

Kod jedne osobe radi se o epidemiološki uvezenom slučaju (boravak u gradu Zagrebu). Za drugu osobu je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 21 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 161 osoba.

8:25

U Zagrebu je u zadnja 24 sata zabilježen 231 novi slučaj zaraze koronom, rekao je za N1 ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Zvonomir Šostar.

898 ljudi je u samoizolaciji.

7:13

Sedamnaest od 27 zemalja Europske unije, kao i Velika Britanija su u crvenoj zoni na novoj europskoj karti ograničenja kretanja koju je u četvrtak objavio Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Više čitajte OVDJE.

7:07

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije objavilo je da od subote ova zemlja primjenjuje blaži režim povezan s epidemiološkim stanjem za putnike koji dolaze iz dijelova Republike Hrvatske.

Više čitajte OVDJE.

7:06

Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” izjavio je da su s obzirom na porast broja zaraženih, u toj klinici popunjena sva stacionarna mjesta te da ima tek još mjesta na odjelu na kojemu se provodi opservacija za one za koje se još ne zna jesu li zaraženi.

“Bolesnike koji zahtijevaju bolničko liječenje nakon popunjavanja svih stacionarnih mjesta u našoj klinici upućujemo dalje u Kliničku bolnicu Dubrava”, rekao je.

Više pročitaje OVDJE.

7:06

Sedamnaest od 27 zemalja Europske unije, kao i Velika Britanija su u crvenoj zoni na novoj europskoj karti ograničenja kretanja koju je u četvrtak objavio Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Na toj karti obećanoj u utorak u Luxembourgu kako bi se bolje uskladile preporuke, samo tri zemlje EU ili Europskog gospodarskog prostora (Norveška, Finska i Grčka) su većim dijelom zelene, dok je pet zemalja (Italija, Cipar, Estonija Litva i Latvija) većinom obilježeno narančastom bojom.

Izvor: N1





Related Articles

Back to top button