112IzdvojenoZadar

Rena Sinovčića prisilno će dovesti na sud

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo naložila je Policijskoj upravi zadarskoj dovođenje Rena Sinovčića na se ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Vox fenix d.o.o., zakazano za 10. listopada, piše 057info.

Sinovčić je zastupnik po zakonu ovog društva, osnovanog kako bi povratio svoje posrnulo medijsko carstvo novom koncesijom. Kako koncesiju za emitiranje televizijskog programa nije dobio, a u međuvremenu mu je sva imovina blokirana zbog postupaka vezanih uz stare tvrtke, prestao je i razlog postojanja tvrtke. Nakon što je sud pokrenuo prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, na ročište za utvrđivanje uvjeta određeno za dan 27. kolovoza 2019. Sinovčić, premda uredno pozvan, nije pristupio.

– Sud je odredio novo ročište za određivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka i odredio prisilno dovođenje Rena Sinovčića s obzirom na to da je isti već prethodno rješenjem ovog suda upozoren da će se u slučaju neodazivanja odrediti njegovo prisilno dovođenje. Kako je evidentno da Reno Sinovčić izbjegava dužnosti propisane čl. 180. i 177. Stečajnog zakona, sud je naložio njegovo prisilno dovođenje i provedbu tog naloga povjerio Policijskoj upravi Zadarskoj, napisala je sutkinja Bajlo.

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite TVViet

Related Articles

Close
Close