IzdvojenoZadar

Renata Sabljar Dračevac makinacijama pokušava onemogućiti Daniela Radetu da se kandidira za predsjednika GO-a

Nakon što je jučer u prostorijama zadarskog SDP-a održana sjednica Županijskog odbora te stranke, čini se kako je raskol, kada je u pitanju gradska organizacija koja trenutno ima povjerenika, i dalje imperativ predsjednice ŽO, Renate Sabljar Dračevac.

Sjednica je, prema informacijama s kojima raspolažemo, kao i uvijek dosad, započela vrlo žustro i ‘na nož’ prema članovima gradske organizacije. Tako je Sabljar Dračevac opetovano pojedine članove GO-a neutemeljeno optuživala za opstrukciju, kazavši kako su upravo oni zaslužni za poraz Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima u županiji.

Sabljar Dračevac kao vječna gubitnica

No, stvar je, kada je u pitanju Sabljar Dračevac, gotovo uvijek suprotna onome što ona tvrdi ili zastupa, uči nas povijest. Činjenica je da Renata Sabljar Dračevac kao predsjednica ŽO-a nikad u svom životu nije dobila izbore (za Županijsku skupštinu, parlamentarne izbore ili predsjednika države), a krivca uvijek pronađe u članovima gradske organizacije pod čijom ingerencijom je grad Zadar u kojemu ista organizacija gotovo uvijek piše pobjede. Njen debeli poraz zasigurno na sebe ne mogu i ne smiju preuzeti članovi gradske organizacije zadarskog SDP-a, niti su oni na to mogli bilo kako utjecati.

Kada su u pitanju porazi SDP-a, tako je bilo i na prethodnim izborima za predsjednika države. Gradski SDP bio je zaslužan za pobjedu Zorana Milanovića u obra kruga, dok je Renata Sabljar Dračevac jednako tako zaslužna za brutalan poraz Zorana Milanovića na županijskoj razini. Iako je Sabljar Dračevac na sjednici pokušala za svoj neuspjeh okriviti članove gradske organizacije, sve je ostalo na pokušaju diskreditacije. Od dvojice članova SDP-a, Jure Zubčića i Daniela Radete tražila je pisano očitovanje o radu SDP-a dok je njime upravljao sada već bivši član te stranke i nekadašnji predsjednik GO-a, Antun Novoselović.

Ništa od stegovnih mjera za Radetu i Zubčića, kaže povjerenik Vukas

Kada su u pitanju zahtjevi za pisana očitovanja u političkim strankama, onda je to uvod u sankcije – tvrdi nam jedan član SDP-a. On tvrdi da bi to bio korak prema pokretanju stegovnih mjera, a to bi značilo da se članovi ne mogu kandidirati na funkcije dok stegovna mjera traje.

– Očito je kako Sabljar Dračevac cilja na Zubčića i Radetu kao potencijalne kandidate za predsjednika GO-a i tako ih želi eliminirati iz borbe za preuzimanje gradske organizacije SDP-a – tvrdi naš izvor.

Izbori za najkasnije 60 dana

No, povjerenik GO-a Nikša Vukas u razgovoru za ZADAR News kazao je kako Sabljar Dračevac neće nikoga sankcionirati do izbora, unatoč njenoj voli da do toga dođe.

– Gospođa Sabljar Dračevac neće nikoga sankcionirati. Izbori su legitimni, jedan član, jedan glas i svi će se moći kandidirati – kazao nam je Vukas i napomenuo kako bi se izbori za predsjednika GO-a i ostala tijela unutar te organizacije trebali održati unutar maksimalno 60 dana.

Daniel Radeta i Jelena Jelavić kandidati za predsjednika GO-a

Prema neslužbenim informacijama, kandidati za predsjednika GO-a trebali bi biti Daniel Radeta i kandidatkinja Renate Sabljar Dračevac, Jelena Jelavić, mladi SDP-ovi kadrovi koji oboje predstavljaju svoju stranku u Gradskoj vijeću Grada Zadra.

Foto: Znet.hr

Related Articles

Komentari

 1. MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, (rannerloan565@gmail.com), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite (rannerloan565@gmail.com) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

 2. After going through this post twice, I have to admit that it is really helpful. I also like to appreciate you for the effort and hard work put into this type of a wonderful write-up. Whereas I do spend some time reading through a lot of web sites, I usually do not make comments, then again, it’s well worth giving this one. Thank you.

 3. Hello there, just wanted to say that you have a very good web site. Then again, I discovered that you could be having some broswer compatibility problems. Your website looks ok in Chrome, yet when I checked it in Internet Explorer, I observed that it had some overlapping concerns. Just felt I have to give you a heads up. Besides that, I believe you have an impressive blog.

 4. ED向けサプリはたくさん売られています。でも本当に効果がある商品はまれにしかありません。若いときは男性器が元気でも50代位から勃起が衰えてしまう人が数多くいます。プロキオンは精力増大の成分がふんだんに入っています。そのため口コミでも評判の良い男性器改善サプリとして認められています。

 5. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn?t know who to ask. Glimpse here, and you?ll definitely discover it.

 6. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 7. I love what you are actually doing here. It is obvious that you’ve taken a great deal of effort to think of the points for this article and would have done a lot more in the manner you’ve presented it. Thanks.

 8. It’s very hard to find persons who are as knowledgeable like you about this issue. It most certainly looks like you understand exactly what you’re discussing. And above all, you’ve done an awesome job on exactly how you’ve put it together. Many thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close