TehnologijaZadar

Rentlio mobilna aplikacija postavlja nove standarde u upravljanju turističkim objektima

Aplikacija koristi tehnologiju BlinkID, koja pametne telefone pretvara u skenere osobnih dokumenata

Prošlog tjedna predstavljena je mobilna verzija Rentlio aplikacije koja svim iznajmljivačima u turizmu omogućuje napredno upravljanje smještajnim kapacitetima. Podsjetimo, Rentlio je domaća aplikacija koja je na tržištu od ožujka prošle godine, a služi automatizaciji cjelokupnog poslovanja manjih turističkih objekata – apartmana, malih hotela, hostela i sličnih. Od intuitivnog rezervacijskog sustava i automatske sinkronizacije kalendara različitih online rezervacijskih portala, do izdavanja i fiskalizacije računa te prijave gostiju u eVisitor sustav.

«Izlaskom mobilne verzije naše aplikacije postavljamo nove standarde u upravljanju turističkim objektima. Našim korisnicima tako smo omogućili da rezervacijama, cijenama, dolascima i odlascima gostiju upravljaju i dok su u pokretu. Kroz automatizaciju poslovnih procesa nastojimo im maksimalno olakšati svakodnevno poslovanje kako bi se oni mogli fokusirati na kvalitetu usluge koju pružaju u svojim objektima. Mobilna verzija aplikacije logičan je iskorak u tom smjeru.», izjavio je Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija.

Mobilna Rentlio aplikacija u dijelu prijave gostiju na sustav eVisitor Hrvatske turističke zajednice koristi BlinkID tehnologiju, koja je razvijena od strane isto tako domaće tvrtke –MicroBlink.

«Koristeći BlinkID tehnologiju našim korisnicima skratili smo proces prijave gostiju u eVisitor sustav s nekoliko minuta po gostu na samo nekoliko sekundi. Umjesto prepisivanja osobnih podataka dovoljno je samo usmjeriti kameru pametnog telefona prema dokumentu gosta i Rentlio mobilna aplikacija, zahvaljujući BlinkID tehnologiji, očitat će sve podatke automatski. Time je zapravo mobilni telefon pretvoren u skener osobnih dokumenata.», nadodaje Mišulić.

BlinkID tehnologija koristi se već u različitim industrijama diljem svijeta za unos osobnih podataka putem mobilnih uređaja, a bit će korištena i na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u za registraciju birača.

»Nakon uspješnih implementacija BlinkID tehnologije u raznovrsnim sektorima poput financijskog,  avio i automobilskog pa do softvera za izbore;  naša je tehnologija pronašla mjesto i u turizmu u Hrvatskoj. Unutar Rentlio aplikacije, BlinkID pomaže iznajmljivačima, kao i gostima, kojima je značajno skraćeno vrijeme za prijavu. Kao tvrtka koja primarno izvozi tehnologiju, posebno nam je zadovoljstvo biti dio hrvatskih inovativnih aplikacija koje uistinu olakšavaju život i rješavaju konkretan problem.» izjavio je Izet Ždralović, direktor prodaje i marketinga MicroBlinka.

Rentlio je u jako kratko vrijeme stekao status prepoznatljive i inovativne domaće tvrtke u segmentu tehnoloških inovacija u turizmu, a korisnike ima u već osam europskih zemalja.

«Velika nam je želja stvoriti međunarodno prihvaćen Software as a Service proizvod u turističkom segmentu te time našu zemlju učiniti prepoznatljivom i po primjeni tehnologije u turizmu.», zaključuje Mišulić.

Rentlio mobilnu aplikaciju moguće je preuzeti na Apple Store-u, a uskoro će biti dostupna i na Google Play platformi.

Rentlio-iPhone app-3perspectives





Related Articles

Back to top button