112IzdvojenoZadar

Rubeša javno optuživao HDZ-ovce da podržavaju dilere, a sam je uhićen s 930 grama droge

ZADAR NEWS DOZNAJE

Kada je na sjednici Županijske skupštine u rujnu 2019. godine vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša izjavio kako HDZ štiti dilere droge, ne iznijevši pritom niti jedan dokaz kojim bi potvrdio svoju tvrdnju, mnogi su ostali zatečeni njegovom izjavom. Tog utorka 24. rujna 2019. godine, nakon Rubšinog ispada i sukoba s predsjednikom Skupštine Željkom Lončarom, sjednica je prekinuta.

– Danas želim pričati o pošasti koja već dugi niz godina hara našom županijom i upravo vas iz HDZ-a vidim kao uzročnike jer ste vi ti neprikosnoveni vladari ovoga grada kako se volite nazivati. Prije su šmrkali klošari koji su mislili da su frajeri, danas šmrču svi. I muški i ženske i frajeri i klošari. Nije veliki problem u dilerima, njih je uvijek bilo, problem su distributori i protektorati. Neki od najvećih distributera i dilera droge na ovom području su istaknuti članovi hadezea, neki su se čak i kandidirali za predsjednike zadarskog ogranka te vaše demonske zajednice te su imali veliku podršku predsjednika naše skupštine čak. Svi ti ondašnji dileri su danas svi redom vrsni poduzetnici, vlasnici hotela restorana, jednom riječju krema grada Zadra. Meni je nevjerojatno to da se doktori, profesori i ostali visokoobrazovani članovi vaše stranke godinama družite, fotografiraju i posjećuju skupove zajedno sa tim dilerima kao da ništa ne znate ili se možda pravite da ste skupa studirali s tim ljudskim šljamom – rekao je između ostaloga Rubeša netom prije prekida sjednice.

Rubeša je u Županijskoj skupštini održao gorljiv govor o navodim HDZ-ovim dilerima droge

Danas, tri godine kasnije, redakciji ZADAR Newsa i službeno je iz više izvora potvrđeno kako je Ante Rubeša koji je održao gorljiv govor protiv navodnih HDZ-ovih dilera zapravo sam sudjelovao u prenošenju droge koja je bila namijenjena za dilanje, odnosno daljnju distribuciju na zadarskom području.

Dokumenti koji su dostupni redakciji portala ZADAR News jasno potvrđuju kako je Ante Rubeša zajedno s još jednim Zadraninom uhićen 5.2.2003. godine na predjelu grada Ploče. U automobilu marke Fiat Punto splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao Rubeša, nakon što je isti zaustavljen, pronađeno je 930 grama marihuane.

Policija je u automobilu pronašla 930 grama marihuane

Potom su Rubeša i kolega mu iz Zadra privedeni u policijsku postaju Ploče gdje su i prenoćili, da bi ujutro bili izvedeni pred istražnog suca u Metkoviću.

Prema dobro obaviještenim izvorima ZADAR Newsa, policija je Rubešu optužila za nabavku droge za daljnju distribuciju, o čemu svjedoče i zapisnici s policijskih ispitivanja.

Rubeša je odveden pritvorskom nadzorniku gdje je prenoćio

Za podsjetiti je podatak kako je Ante Rubeša u aktualno Gradsko vijeće ušao na listi SDP-ove koalicije “Srcem za Zadar”, a na izglasavanju gradskog proračuna digao je ruku, zajedno s vijećnikom Rokom Tadinom, inače zamjenom za Marka Pupića Bakrača u Gradskom vijeću, za proračun koji je predložio gradonačelnik Branko Dukić.

U Gradsko vijeće Grada Zadra ušao je na listi SDP-ove koalicije “Srcem za Zadar” i glasao je za HDZ-ov proračun nakon čega je imenovan predsjednikom Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar

Slijedom političke trgovine, Rubeša je postao predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button