IzdvojenoZadar

Ruglo i sramota: Rukohvat mosta i dalje je zalijepljen ceradom i izolirkom

Ni druga morska potraga za rukohvatima gradskog mosta, odlomljenima prilikom velikog nevremena 7. srpnja, nije urodila plodom. Umjesto dijelova mosta, ronioci tvrtke Zadar sub u srijedu su u uvali Jazine pronašli tek šešir i nož, piše portal 057info.

Podsjetimo, prva akcija održana je odmah nakon olujne noći kada su ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Zadar pronašli dva čelična rukohvata. Nastavak potrage za ostalih pet prolongirao se zbog smanjene vidljivosti usred vremenskih prilika i radova u uvali Jazine. Za to vrijeme most je u jeku turističke sezone bio u “zavojima”. Naime, otežavajuća okolnost je ta što tvrtka, koja je proizvela rukohvate zadarskog mosta, više ne postoji.

Kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertina Dujele, ronilačka akcija nastavlja se u subotu. Ako ne upali treća sreća, nadležni će morati sjesti za stol i razmotriti opcije – ići u izradu sličnih rukohvata ili rekonstrukciju cijelog mosta?

– Most svakako i zaslužuje cjelovitu rekonstrukciju. Grad je već u kontaktu s Ministarstvom graditeljstva, morat ćemo pronaći izvore informacije ako krenemo u veću obnovu, istaknuo je pročelnik Dujela.





Related Articles

Back to top button