IzdvojenoZadar

S Plenkovićem se u Ninu susreo i Tomislav Ćurko, ne zna se o čemu su razgovarali

Detalj koji je svakako vrijedan spomena kada je riječ o dolasku premijera Plenkovića u Zadar i županiju od prije nekoliko dana, ali i kada je lokalna politika u pitanju bio je prvo pojavljivanje Tomislava Ćurka u javnosti u posljednje tri godine.

Za podsjetiti je kako je Tomislav Ćurko na izborima za predsjednika županijske organizacije HDZ-a 2016. bio kandidat ninske gradske organizacije te stranke i ujedno jedini protukandidat Božidaru Kalmeti.

U javnosti ga nije bilo tri godine

Kalmeta je tada osvojio 233 glasa, dok je Ćurko dobio 133 glasa izaslanika HDZ-a. Iako je Ćurko nakon poraza kazao kako se i dalje namjerava babiti politikom i kako rezultat ne smatra lošim, do sada se nije isticao u javnosti.

Kako neslužbeno doznajemo, Tomislav Ćurko je u četvrtak 7. ožujka premijera Andreja Plenkovića dočekao s ninskim gradonačelnikom Emilom Ćurkom kao službeni predstavnik Grada Nina. O čemu je bivši direktor Čistoće nasamo razgovarao s Plenkovićem nije nam poznato. Znakovit je i podatak kako Božidar Kalmeta nije bio u Ninu.

Ćurka i dalje zanima politika

Prema informacijama iz krugova bliskih Ćurku doznali smo kako ga i dalje zanima politika i kako to što se na neko vrijeme distancirao od javnih istupa ne znači da se prestao babiti politikom.

Kalmetina osveta

Nije zgorega naglasiti i kako je sam čin Ćurkove kandidature protiv Kalmete iz 2016. svojedobno razbjesnio samog Kalmetu koji se svim silama trudio uništiti Ćurka, o čemu postoje audio zapisi s nekih internih sastanaka najužeg vodstva zadarskog HDZ-a. Razjareni Kalmeta, nakon pobjede nad Ćurkom prvo je naredio njegovu smjenu s pozicije direktora Čistoće, a nakon toga je, o čemu također postoje materijalni dokazi, više puta u Zagrebu lobirao da se Ćurka, iako je imao sve kvalifikacije i reference ne zaposli u Fondu za zaštitu okoliša. Iako je Ćurko umalo postao i državni tajnik, Kalmetin novi osvetnički potez preko svojih kumskih veza koje je imao u samom vrhu HDZ-a u Zagrebu i to gotovo pa riješeno zaposlenje učinili su ništavnim.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. Are you in any financial crisis, do you need financial help? or do you need funds to start up your own business? Do you need funds to settle your debt, pay off your bills or start a good business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital service from local banks and other financial institutes? Here is your chance to obtain a financial service from our company. We offer all kind of loan to individual companies at 3% interest rate. If you need a loan do not hesitate to contact us via Name: Opportunity Financial, LLC Email: opploansLLC@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close