ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

Santini: Nisam se nadao Kovačevu pozivu

santini1Odličnu sezonu u belgijskom Kortrijku odradio je zadarski nogometni internacionalac Ivan Santini. Sa Svojim klubom u Jupiler ligi stigao je do šestog mjesta dok je on bio drugi strijelac lige s 15 golova.

I više nego zadovoljan odrađenom sezonom je Santini.

“Budući da je želja kluba bila što ranije osigurati ostanak u ligi mi smo taj cilj u velikoj mjeri ispunili. Igrali smo u ligi za prvaka i na kraju osvojili izvrsno šesto mjesto. Jasno, svi u klubu su presretni jer je postignut povijesni uspjeh”.

Veliku ulogu u tim rezultatima imao je upravo Ivan.

“Ja uvijek dajem sve ode sebe, kako na svakom treningu tako i na utakmici. Sve uloženo mi se vratilo, neka tako bude i dalje”.

Atmosfera na domaćim utakmicama Kortrijka je izvrsna, stadion je uvijek pun do zadnjeg mjesta.

“Odlična je atmosfera, imamo relativno malen stadion. Oko deset tisuća može biti na njemu i to je mahom sve rasprodano, pogotovo kada stižu Brugge, Anderlecht ili Gent. Igrati u takvom ozračju je stvarno pravi užitak”.

Ivan je jedan od ljubimaca navijača.

“Istina, od prvog dana otkako sam došao naišao sam na njihove simpatije. Čak su i skladali pjesmu za mene, puno su mi pomogli u toj aklimatizaciji i velika je njihova zasluga za sve te moje golove”.

Prvi topnik lige stiže iz Anderlechta, to je Aleksandar Mitrović koji je dao 20 golova, ti si sezonu završio s 15 pogodaka.

“Riječ je o odličnom igraču koji i igra u velikom klubu i puno mu je bilo lakše nego meni. Mislim i da radi toga ovi poji golovi dobivaju još više na težini. Ništa, sve mi je to jedan dodatni motiv da ga prestignem sljedeće sezone”.

Ugovor s Kortrijkom ima na još jednu sezonu. Hoće li ju tamo i odraditi.

“Ne znam stvarno, iako mi je tamo super, svaki igrač želi se okušati u jačem klubu pa tako i ja. Sada hoće li do toga doći već sada, još uvijek ne znam. Ukoliko ne, dogodine ću biti slobodan igrač pa ćemo vidjeti. Iskreno, ne zamaram se puno s tim, sve je u božjim rukama”.

Reprezentacija i dalje ostaje nedosanjani san. Što Ivan treba uraditi da dođe na širi izbornikov popis.

“Što da Vam kažem, iskreno nisam niti očekivao poziv, to je pitanje za druge ljude. Ja svoje pokazujem na terenu, neka drugi prosude a ne ja. Ako ga nisam do sada dobio, ne znam ni zašto bi ga u budućnosti. Ja se tome i dalje nadam, to je moj san rekao sam već mnogo puta”.

Uvijek si uz svoj NK Zadar, nažalost Druga liga je realnost.

“Nije svako zlo za zlo, nadam se da će se sada stvari pokrenuti na bolje i da će Zadar već sljedeće sezone izboriti povratak u elitno društvo”.





Related Articles

Back to top button