IzdvojenoZadar

SDP i dalje ostaje argumentirana i konstruktivna oporba koji uistinu predstavlja građanke i građane

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

U danas izglasanom proračunu Zadarske županije za 2022. godinu je mnogo problema, a premalo razvoja.

Najveći problem proračuna je što se izdvaja 30 milijuna kuna za dnevnu bolnicu nakon što je prošlim rebalansom iznos smanjen za 12,5 milijuna kuna. Javni natječaj za izvođenje radova nije ni raspisan te teško da projekt bude realiziran, a županija nije predvidjela sredstva u proračunu za 2023. i 2024. godinu. Dakle očekujemo rebalans i produljenje projekta, ponovno. 

Za taj projekt ukupno je predviđen iznos od 50 milijuna kuna iz Europskih fondova, a s ovim proračunom taj projekt ide na 62 milijuna kuna. Čime će biti preplaćen za 25 posto. A tko zna koliko će nas još koštati.

Mi u SDP-u ne vjerujemo županu kad tvrdi da projekt hospicija na Babindubu ide dalje kad ga nigdje u proračunu nema, a nema ga niti u državnom proračunu iako je ministar Aladrović najavio financiranje tog projekta iz državnog proračuna, naravno, u vrijeme kampanje za lokalne izbore.

Ne vjerujemo ni kad kaže da nije potrebno usvajati amandman za higijenske potrepštine za učenice jer su za to sredstva osigurana. Mi ih u ovom proračunu ne vidimo te opravdano sumnjamo da će se taj projekt realizirati.

Klub vijećnika SDP-a je predložio amandman da se osiguraju topli obroci u osnovnim školama svim učenicima. Nažalost, nije prihvaćen.

Proračun treba biti dokument iz kojeg će se vidjeti ravnomjeran razvoj županije kao i sama  vizija razvoja. Iz ovog proračuna se to ne vidi.

Amandmane drugih klubova smo podržali te je proračun izmijenjen za svega nešto manje od 300 tisuća kuna. Takva mala izmjena nije mogla promijeniti suštinu proračuna, te je mogla jedino služiti kao paravan.

Klub vijećnika SDP-a i dalje ostaje argumentirana i konstruktivna oporba koji uistinu predstavlja građanke i građane koji su tražili promjenu. To ćemo i ostati.

Klub vijećnika SDP-a u Zadarskoj županiji.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button