ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Širić, Djedović i Šprajcer izašli na slobodu!

NAKON tri mjeseca provedenih u zatvoru Županijski sud u Zagrebu pustio je na slobodu bivšeg dopredsjednika HNS-a Željka Širića i bivšeg predsjednika Sudačke komisije Stjepana Djedovića. Sud je odlučio pustiti na slobodu i Nevena Šprajcera, bivšeg tajnika Udruge prvoligaša, koji je uhićen dva tjedna kasnije, a isto ga se tereti za zlouporabu položaja i davanje mita.

Širić i Djedović su u pritvoru od 9. prosinca prošle godine kada im je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Sud je novu odluku o puštanju spomenutog dvojca bazirao i na činjenici kako ih je HNS skinuo s dužnosti i izbacio iz nogometne organizacije. USKOK je tijekom tri mjeseca saslušao više od stotinjak svjedoka.

“Pokazat ću da nije bilo kako su mediji izvještavali. Kad nisam u ratu poginuo, zatvor je mila majka”, rekao je Širić i dodao kako Hrvoju Malešu nema što poručiti.

U kratkom telefonskom razgovoru Krešimir Vilajtović za Index je potvrdio kako je Županijski sud oslobodio Željka Širića, međutim razgovor se prekinuo jer je u tom trenutku Željko Širić izlazio iz zatvora u Remetincu.

Odvjetnik Stjepana Djedovića, Artur Fišbah, za Index je prokomentirao odluku Županijskog suda:

“Ovo je sasvim očekivana presuda. Svi svjedoci su ispitani i ovaj dio je iza nas. Sada očekujemo prvo optužnicu, da vidimo za što se gospodin Djedović tereti, a onda ćemo dalje graditi obranu”.

“Djedović se osjeća odlično, sve mu je bilo objašnjeno i shvaća kako je ovo dugačak proces”.

Podsjećamo, Širiću i Djedoviću stavlja se na teret da su primali mito i zlouporabili položaj i ovlasti u sudačkoj organizaciji. Veliku ulogu pri uhićenju spomenutog dvojca imao je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji im je kao tajni agent Uskoka podvalio označene novčanice od 30 tisuća eura.

Maleš je u vrijeme izlaska optuženog trojca iz pritvora bio nekoliko ulica dalje na stadionu u Sigetu gdje je odgledao utakmicu juniora kluba kojem je na čelu.





Related Articles

Back to top button