ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Širić, Djedović i Šprajcer izašli na slobodu!


NAKON tri mjeseca provedenih u zatvoru Županijski sud u Zagrebu pustio je na slobodu bivšeg dopredsjednika HNS-a Željka Širića i bivšeg predsjednika Sudačke komisije Stjepana Djedovića. Sud je odlučio pustiti na slobodu i Nevena Šprajcera, bivšeg tajnika Udruge prvoligaša, koji je uhićen dva tjedna kasnije, a isto ga se tereti za zlouporabu položaja i davanje mita.

Širić i Djedović su u pritvoru od 9. prosinca prošle godine kada im je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Sud je novu odluku o puštanju spomenutog dvojca bazirao i na činjenici kako ih je HNS skinuo s dužnosti i izbacio iz nogometne organizacije. USKOK je tijekom tri mjeseca saslušao više od stotinjak svjedoka.

“Pokazat ću da nije bilo kako su mediji izvještavali. Kad nisam u ratu poginuo, zatvor je mila majka”, rekao je Širić i dodao kako Hrvoju Malešu nema što poručiti.

U kratkom telefonskom razgovoru Krešimir Vilajtović za Index je potvrdio kako je Županijski sud oslobodio Željka Širića, međutim razgovor se prekinuo jer je u tom trenutku Željko Širić izlazio iz zatvora u Remetincu.


Odvjetnik Stjepana Djedovića, Artur Fišbah, za Index je prokomentirao odluku Županijskog suda:


“Ovo je sasvim očekivana presuda. Svi svjedoci su ispitani i ovaj dio je iza nas. Sada očekujemo prvo optužnicu, da vidimo za što se gospodin Djedović tereti, a onda ćemo dalje graditi obranu”.

“Djedović se osjeća odlično, sve mu je bilo objašnjeno i shvaća kako je ovo dugačak proces”.

Podsjećamo, Širiću i Djedoviću stavlja se na teret da su primali mito i zlouporabili položaj i ovlasti u sudačkoj organizaciji. Veliku ulogu pri uhićenju spomenutog dvojca imao je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji im je kao tajni agent Uskoka podvalio označene novčanice od 30 tisuća eura.

Maleš je u vrijeme izlaska optuženog trojca iz pritvora bio nekoliko ulica dalje na stadionu u Sigetu gdje je odgledao utakmicu juniora kluba kojem je na čelu.Related Articles

Komentari

 1. Pingback: Google
 2. Pingback: Change DMT
 3. Pingback: Maltipoo puppies
 4. Pingback: Herbal Incense
 5. Pingback: app free download
 6. Pingback: pubg hileleri
 7. Pingback: top ed pills
 8. Pingback: in the usa
 9. Pingback: 샌즈카지노
 10. Pingback: 메리트카지노
 11. Pingback: 코인카지노
 12. Pingback: 우리카지노
 13. Pingback: 퍼스트카지노
 14. Pingback: Dextrocin Krem
 15. Pingback: nytimes
 16. Pingback: norwaytoday
 17. Pingback: dutchnews
 18. Pingback: cphpost
 19. Pingback: helsinkitimes
 20. Pingback: 1xbet android
 21. Pingback: icelandreview
 22. Pingback: thesouthafrican
 23. Pingback: mature porn
 24. Pingback: Japanese Porn
 25. Pingback: Trans Hub Porn
 26. Pingback: xnxx sister

Leave a Reply

Back to top button