IzdvojenoZadar

SKANDALOZAN VIDEO – Pravnik kojega je angažirala Jasna Rumora, direktorica Zadarskog lista: “Radnicima sam davao otkaze bez razloga – jer je tako poslodavac htio”

Nakon što je smo jučer načeli aferu o mobingiranju i maltretiranju djelatnika Zadarskog lista od strane direktorice Jasne Rumore i glavne urednice Hane Radulić, redakciji ZADAR Newsa i potpisniku ovih redova javio se niz ljudi koji su detaljno posvjedočili kako su mjesecima sustavno ponižavani od gore dvije navedenih osoba.

Kontaktirali su nas i oni koji su se svim silama trudili da ne nastavimo pisati o Zadarskom listu i stvarima koje se događaju u toj dnevnoj novini, no, uzalud im trud.

Jasna Rumora angažirala pravnika Ivana Hranja koji je javno priznao kako je bio plaćen da radnicima daje nezakonite izvanredne otkaze

Kao što smo već pisali, sve prijave završile su na Državnom inspektoratu i za vjerovati je kako bi “institucije države” trebale odraditi svoj posao i zaštititi djelatnike. No, hoće li to uistinu biti tako ponajviše će ovisiti o zadarski. inspektorima koji bi trebali biti neutralni i neovisni od politike.

Ivan Hranj se hvalio kako ima veze u inspektoratu i kako mu se sve unaprijed javi, a onda on sve “ispegla”

I tu nastaje problem. Naime, prema informacijama i dokumentima s kojima raspolažemo, evidentno je kako je direktorica Rumora angažirala notornog pravnika Ivana Hranja koji se “proslavio” priznavši javno u intervjuu za emisiju Osmi kat Danijele Trbović kako je za svog poslodavca radio smicalice na štetu radnika kojima je davao izvanredne otkaze o radu. Priznao je i kako je radnicima radio razne pakosti i smicalice od kojih su mnogi od njih na kraju nastradali. Da stvar bude gora, u svojoj neslavnoj ispovijesti, Hranj je priznao i kako je često bio u dosluhu s državnim organima kao što su Državni inspektorat, policija i državno odvjetništvo, pa se postavlja pitanje kako će i zadarski Državni inspektorat reagirati na prijave radnika.

Objavljujemo tajni dokument koji dokazuje kako Hranj savjetuje neupućenu direktoricu Rumoru kako postupiti s kutijom za prvu pomoć

A da je Hranj angažiran od strane Zadarskog lista i da je u čestoj komunikaciji s Rumorom potvrđuje i dokument kojega objavljujemo ispod ovog teksta. Naime, Hranj se e-mailom obratio direktorici Rumori 20. kolovoza 2020. u 10:50 sati i to s naslovnom porukom “Kutija za pružanje prve pomoći”. U samom e-mailu Hranj piše “gospođi Rumori” kako je “ne želi jako gnjaviti pošto je na godišnjem odmoru, već joj se obraća toliko da se u potpunosti ne opusti”. U nastavku e-maila, Hranj očito neupućenoj Rumori objašnjava što bi sve trebalo biti u ormariću za pružanje prve pomoći koja bi se trebala nalaziti u prostorijama Zadarskog lista. Iz ovog e-maila proizlazi kako direktorica uopće ne vlada situacijom i kako u samim prostorijama Zadarskog lista postoje brojne sigurnosne nepravilnosti.

‘Rumora je došla u novinu kao nadrkani nacist ‘

– Gospođa Rumora došla je u Zadarski list kao nekakav nacist, nadrkana i spremna na obračun s novinarima, fotografima, grafičarima, djelatnicima marketinga i svima onima koji joj se nisu pokorili. Kao što znate, u novinu ju je doveo Ivica Surać s kojim je vrlo bliska. Prije mjesec dana održao se jedna sastanak na kojemu su bili prisutni djelatnici novine, glavna urednica Hana Radulić i direktorica Jasna Rumora. Sastanak je iniciran jer se Radulić ponašala redikulozno i prema ljudima se odnosila “s visoka”, novinarima je, a do jučer je i sama bila “obična novinarka” zadavala ogromne probleme jer je od njih tražila da rade veliki broj tema koje se ne mogu odraditi kako je ona zamislila, to se posebno odnosi na rad vikendom. Donesen je i umobolni pravilnik koji je u potpunoj suprotnosti s brojnim odredbama Zakona o radu i tu treba vidjeti hoće li Državni inspektorat biti političko tijelo ili će, kako je sam Ivan Hranj priznao, odraditi kontra radnika i na korist politike i Božidara Kalmete koji upravlja s novinom iz sjene – kažu nam (i već umorni od svih spletkarenja) djelatnici Zadarskog lista.

‘Bez Kalmete se ne može ništa, ali mu priča s fokusom na Rumoru ne odgovara’

A da se bez HDZ-a, Božidara Kalmete i politike ne može ništa kada je u pitanju Zadarski list potvrđuju i oni upućeniji u dugogodišnje malverzacije oko Zadarskog lista. Izvori s kojima smo pričali upućuju nas na to kako s cijelim procesom vezanim uz Zadarski list stoji osobno Božidar Kalmeta kojemu ovakva situacija u kojoj na vidjelo izlazi istina o direktorici koju je osobno odabrao, ne odgovara. Tvrde nam i kako je konačni cilj gašenje novine.

– Naravno, Kalmeta to neće javno pristati, ali to je konačni cilj i zato je Rumora i dovedena. Uzburkali ste duhove s jučerašnjim člankom i mislim da ste pogodili u samu srž problema, a taj je da nam novina ide prema gašenju jer je tako odredio Božidar Kalmeta koji je preko svojih pravnih savjetnika Rumori predložio Hranja kao “eksperta za gaženje radničkih prava”, što on i je ako poslušate njegovo priznanje u emisiji Osmi kat kod Danijele Trbović. Kalmeti, koliko znam, ne odgovara to što ste otkrili niz nepravilnosti s Rumorom i Radulić, ali mu odgovara to da se novina ugasi jer mu je postala opterećenje. On je to htio odraditi “ispod stola” i sad kad ste vi sve razotkrili, nastao je problem. Neka vam Radulićka kaže kako joj je bilo prije desetak dana s Kalmetom na ručku pa će vam stvari biti jasnije – kaže izvor ZADAR Newsa o reakcijama koje su uslijedile nakon što smo jučer objavili prvi članak o aferama u Zadarskom listu.

Uskoro objavljujemo i druge tajne i dosad javnosti nedostupne dokumente koji potpisuju Hana Radulić i Jasna Rumora, a koji dokazuje kako su se kršila prava djelatnika i kako ih se tjeralo da rade nemoguće stvari, odnosno puno više od onoga što je propisano Zakonom o radu, s čim je upoznat i Državni inspektorat.

NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button