Vijesti

Smijenjen je kompletan Školski odbor biogradske škole, ali je župan Božidar Longin napravio nevjerojatnu svinjariju

BESRAMNA ODLUKA ZADARSKOG ŽUPANA

Nakon što je ZADAR News u rujnu 2021. godine otkrio jednu od najgnjusnijih HDZ-ovskih afera u kojoj se sada već bivši ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero dao otkaze profesoricama Zrinki Škari i pedagoginji Anđeli Vulin jer su ga prokazale i prijavile zbog nepravilnosti i nelegalnosti u radu, a između ostaloga i zbog činjenice da je zatajio novac iz humanitarne akcije za teško oboljelo dijete, pravda je dijelom zadovoljena kada je u pitanju truli Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru koji je, odlukom Povjerenstva Srednje škole Biograd na Moru – raspušten. Smijenjeni članovi Školskog odbora Srednje škole Biograd na Moru su: Nino Majica, Inka Batur, Šime Šimičević, Zrinka Božin Zrilić, Drina Bešenić, Nikola Mikulić i Marta Birkić.

Nino Majica i Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru smijenjeni su jer su radili protuzakonito

Kao što smo više puta pisali o tome, HDZ-ov Školski odbor biogradske škole toliko loše je radio svoj posao da je gotovo nakon svakog novog nadzora Prosvjetne inspekcije uočen novi niz nepravilnosti i nezakonitosti u radu Školskog odbora i Ivice Kera kao tadašnjeg ravnatelja, a stare greške nisu ispravljane.

Tako je nedavno Prosvjetna inspektorica iz Rijeke Vesna Popović donijela naredbu prema kojoj je Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru trebao van snage staviti Odluku o imenovanju Ivice Kera za ravnatelja, međutim, to se nije dogodilo pa je Povjerenstvo Srednje škole Biograd na Moru raspustilo Školski odbor.

Za napomenuti je kako je sada već bivši predsjednik Školskog odbora Srednje škole Biograd na Moru Nino Majica u razgovoru za ZADAR News javno optužio Prosvjetnu inspektoricu Vesnu Popović da radi protuzakonito, a zapravo se cijelo vrijeme radilo o tome da su i Majica i Kero i Školski odbor godinama radili protuzakonito, zbog čega su konačno i smijenjeni.

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

Ivica Kero izabran je za ravnatelja nezakonito

A onda opet nakaradno i nelogično ponašanje zadarskog župana Božidara Longina koji je naredio Povjerenstvu Srednje škole Biograd na Moru da, nakon što je isto tijelo smijenilo biogradski Školski odbor, glavnog krivca za cijeli cirkus i čovjeka koji svjesno i namjerno krši zakonske regulative i oglušuje se na odluke Prosvjetne inspekcije, Ivicu Kera imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja do ponovnog izbora ravnatelja. Dakle, osnivač škole, Zadarska županija, odnosno Povjerenstvo Srednje škole Biograd na Moru unatoč svim dokazanim nezakonitostima u radu Ivice Kera ponovno ga izabire za v.d.-a iako je u njegovom radu utvrđen jako veliki broj nepravilnosti i nezakonitosti. Konačno, i natječaj na kojemu je izabran za ravnatelja bio je nezakonit. Dokazala je to Prosvjetna inspektorica Vesna Popović koja je naredila sada već smijenjenom Školskom odboru da van snage stavi odluku o izboru Ivice Kera za ravnatelja.

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

Usijana glava župana Božidara Longina i nevjerojatno glupa odluka

A što se po ovim teškim vrućinama događa u glavni zadarskog župana Božidara Longina i na koji način promišlja i donosi odluke, ne želimo ni zamišljati. Kako doznajemo, prije suludog odabira Ivice Kera za v.d.-a ravnatelja, Longin se posavjetovao sa svojim pročelnikom za prosvjetu, Ivanom Šimunićem i odluka o ponovnom aboliranju Ivice Kera donesena je jednoglasno. Formalno, odluku je donio Odsjek za kvalitetu obrazovanja koju potpisuje Višnja Mičić, zaposlenica Zadarske županije koja radi u Pododsjeku za upravne poslove u obrazovanju, kulturi, športu i tehničkoj kulturi. 

Profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile su u pravu, a otkaze su dobile samo zato što su ukazale na dokazane nepravilnosti

Kad se sve zbroji i oduzme, jasno i nedvosmisleno je da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile u pravu i da su svojim prijavama samo pokušale zaštititi interese učenika. Potvrđuje to i zadnje izvješće Prosvjetne inspekcije koje je opet potvrdilo njihove navode, nasuprot navodima sada već smijenjenog Školskog odbora i njihovog bivšeg vođe Nina Majice.

Smijenjeni Nino Majica mali je čovjek – bezdušno je branio Ivicu Kera čak i kad je zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete

Pošto je kao predsjednik Školskog odbora Majica svojedobno predlagao teme, potrudio se u više navrata, očito misleći da je “netko i nešto” i kako bi se dodvorio ravnatelju, da neke za Ivicu Kera neugodne teme nikad ne dođu na dnevni red. Dakle, i više je nego očito kako je Majica bio vjeran svom Keru. Do kraja. Do smjene i ponižavajuće odluke o raspuštanju Školskog odbora kojemu je bio na čelu. Sve utvrđene nepravilnosti Majica sa svojim sada već bivšim Školskim odborom nazivao je “manjim omaškama u zapisniku”. Dakle, Majici u njegovom “radu” nisu smetale nepravilnosti u radu Školskog odbora i Ivice Kera, ali su mu, kao malom čovjeku smetale profesorice koje su sve nepravilnosti razotkrile i trudile se da se iste otklone na dobrobit učenika i kolega. Čak ni kazne koje je biogradska škola plaćala zbog neraspisivanja natječaja i kršenja zakona, maleni Majica smatrao omaškama. 

HDZ-ovac Ivica Kero je bivši vjeroučitelj. Protiv njega se vodi niz sudskih sporova zbog vrijeđanja i davanja nezakonitih otkaza

U međuvremenu se protiv Kera, inače HDZ-ovca i bivšeg vjeroučitelja vodi niz tužbi u kojima je već dokazano kako je profesoricu Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulin nazivao neljudima, a spor u kojemu se Zrinka Škara i Anđela Vulin pokušavaju vratiti na svoj posao također je u tijeku.

Podsjetimo, 9. rujna 2021. godine ZADAR News objavio je ekskluzivnu ispovijest profesorice Zrinke Škare i pedagoginje Anđele Vulin koje su dobile otkaze zbog, kako se u otkazima navodi “iskrivljenog ponašanja”, a sve zbog toga što su sada već bivšeg ravnatelja Ivicu Kera prijavile zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button