IzdvojenoZadarZADAR Sport

SNIMIO ČITATELJ: ‘Ustaški znak na ulazu u Športski centar Višnjik pod hitno treba ukloniti’

‘Ustaško znakovlje nalazi se na ulazu u ŠC Višnjik’ – naslov je e-maila kojega je redakcija portala ZADAR News zaprimila danas nešto iza 14 sati. U tekstu, kojega prenosimo u cijelosti, navodi se kako znak na ulazu u ‘Baninu’ stoji već duže vrijeme. 

– Poštovani, roditelj sam djeteta koji svaki dan trenira na ‘Banini’ i već neko vrijeme razmišljam da li da vam pošaljem ovu fotografiju ili ne. Naime, na ulazu u ŠC Višnjik, na zidu se nalazi ustaški znak kojega očito nitko nema namjeru obrisati. Mislim da takav znak ne bi trebao biti javno dostupan nigdje, a pogotovo na ulazu u sportski centar gdje dnevno boravi na stotine djece. Na kraju, fašističko i ustaško znakovlje zakonom je zabranjeno u RH i mene zanima zašto policija nije do sad reagirala? Ni komunalni redari nisu našli shodno da se ovo smeće od znaka makne, pa sam se odlučio na javnu objavu fotografije koju dostavljam u prilogu. U nadi da ćete objaviti ovaj tekst i fotografiju, srdačno vas pozdravljam – stoji u tekstu autora čiji su podaci poznati redakciji.

Do zaključka ovog članka nismo uspjeli dobiti odgovor od uprave ŠC Višnjik i Grada Zadra hoće li i kada ovaj sramotni znak biti obrisan.

Nadopuna 10. lipnja u 14:42: Zakonom zabranjeni ustaški znak je uklonjen. 





Related Articles

Back to top button