ZADAR SportZadne-Izdvojeno

SP za klasu 49er: prijavile se posade iz 31 zemlje

U prostorijama Jedriličarskoga kluba “Uskok” na Vitrenjaku održana je konferencija za novinare u povodu Svjetskog prvenstva u klasi 49er, koje će se održati u Zadru od 4. do 13. svibnja.

Ostalo je još samo dvadesetak dana do početka prvenstva, velik je posao napravljen u logistici, sudački su timovi kompletni, a tehnika je u najboljem redu. Već su pristigle i prve posade iz Čilea, Amerike i Japana te iz Estonije. Očekuje se vrhunsko natjecanje, a posljednje provjere su u tijeku.

Ovo prvenstvo ujedno nosi i zadnje olimpijske norme, stoga je njegova važnost još veća. Vizu za Olimpijske igre u Londonu već je osigurala posada “Uskoka”, Pavle Kostov i Petar Cupać, koji će zbog toga na ovom prvenstvu moći jedriti rasterećeni pred svojim navijačima. Do sada su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Zadru prijavile 73 posade iz 31 zemlje svijeta.

− Vjerujem da je svima nama velika čast što možemo organizirati ovo prvenstvo u Zadru. Poznata je naša gostoljubivost, a mi natjecatelji želimo postići što bolji uspjeh jer u natjecanje ulazimo opušteni, budući da smo već osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Londonu − kazao je Petar Cupać.





Related Articles

Back to top button