Zadar

Stanić: Nema neslobodnijeg grada za život od Zadra!

HRT-ova emisija Labirnit donijela je prilog o „Prometnoj renesansi Hrvatske“, filmu koji se nalazi u optužnici USKOK-a protiv Božidara Kalmete.

Jednostavna grafika i montaža sukus su nikad prikazanog filma sedmominutnog kojeg je zadarski gradonačelnik 2007. naručio od Fimi medije za nevjerojatnih 612 tisuća kuna. Iako je za HRT još 2012. izjavio kako nema govora o preplaćenosti, realna cijena filma nikako ne može biti spomenuta svota, zaključeno je u emisiji.

Da su sve snimali sami (a ne koristeći arhivske televizijske snimke) uz najskuplju tehnologiju i montažu, cijena bi i dalje bila puno manja.

image002Producent Boris T. Matić pogledao je film i dao ocjenu.

„Grafika je jednostavna , čak je i glazba svo vrijeme ista, stoga je u najskupljoj soluciji taj film mogao koštati 100 tisuća kuna. Ja osobno, da imam snimke televizije, ovakav bi film mogao proizvesti za 50 tisuća kuna“ – kazao je za HRT Matić.

Institucijama je trebalo 8 godina da podignu optužnicu protiv Božidara Kalmete. Mnogi su državni organi, tvrdi se, opstruirali istragu.

Mijat-Stanic-Linicev-pokusaj-da-monetizacijom-stabilizira-proracun-nastavak-je-HDZ-ove-politike_ca_largeMijata Stanića koji je javno godinama upozoravao na kriminal u HAC-u, vješto se ignoriralo.

„Usudit ću se biti prorok i kazati da vjerujem da će nakon nepravomoćne presude, policija Božidara Kalmetu direktno odvesti sa suđenja u zatvor, kao što je bio slučaj sa Ivom Sanaderom. Nema goreg i neslobodnijeg grada za život običnog građanina od Zadra, a to je Kalmeta učinio od njega. Zadar je grad s finom glazurom unutar koje je trulež“ – zaključio je Stanić.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. Koliko kuna troši veleizdajnik mesić i njegov ured, koliko novca troši documenta,četnikuša teršelićka i vesnin braco režalo zoran pusić za veleizdaju, krivotvorenje povijesti i povijesnih događaja, za pljuvanje po Hrvatskoj, po Braniteljima, Domoljubima, Obrambenom Domovinskom ratu, za širenje govora mržnje i izazivanje vjerske, nacionalne i svake druge mržnje. Kad su u pitanju ovi veleuzdajnici i mrzitelji Hrvatske onda se nitko ne buni, nitko ne podiže optužnice obilno ih financira ova veleizdajnička srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanska kopilad koja je trenutno na vlasti, ali neće još dugo.

  2. Vjerojatno ti je neko bio u partiji ili partizan upravo njihovi potomci tako pisu.Meni je osobno zao gospodina Kalmete i samo bi ga pitala i sve ostale da li je to bilo vrijedno toga.

  3. Složio bih se s ovim gore komentarom, ali svi koji koriste novac iz državnog proračuna u neke sporedne i nekorisne stvari ili sam čin krađe , mora ih stići kazna i moraju biti lišeni slobode. No kada su državni neprijatelji u pitanju , tu treba biti posebno okrutan , kada je zakon u pitanju. Za mene je država svetinja i tu kazne moraju biti rigorozne i oštre..

  4. Sad kada je istina bjelodana i kada je sve jasno onda su svi lopovi i svi su isti. Ali nije tako. Nije tako. Nisu svi ni lopovi niti su živili od pljačke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close