IzdvojenoZADAR Sport

Stipe Perica prijavljen disciplinskoj komisiji HNS-a jer je rekao istinu

Stipe Perica prijavljen je Disciplinskoj komisiji Hrvatskog nogometnog saveza, te je od njega zatraženo da se očituje na niz nebuloza koje su mu napakirali kao prekršaje u vrijeme nastupa za mladu reprezentaciju.

U prvi mah smo pomislili da je prijavljen zbog njegovih izjava u javnosti, ali službeno one nisu razlog, nego nekakva hrpa gluposti koja se svodi na rekla-kazala.

No, ovo treba shvatiti ozbiljno jer kada iza prijave stoji Romeo Jozak, osoba od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića, onda je jasno da nema šale i Perici ostaje neravnopravna borba, gdje ga ista strana tuži i sudi, bez obzira što pravno Jozak i disciplinci nemaju međusobne veze.

Na kraju ćemo citirati što je Perica, među ostalim, izjavio za 24 sata nakon ispadanja mlade reprezentacije:

– Krucijalna je bila utakmica s Gruzijom u gostima. Nije alibi, ali put u Gruziju bio je organizacijska katastrofa. Nismo ništa jeli, sat i pol smo se vozili autobusom na svaki trening i utakmicu, a 15 igrača se vratilo s puta otrovano hranom.

– Ljudi su podijeljeni, gotovo cijela Dalmacija ne prati više reprezentaciju, priča se samo o prekidanju utakmica… Hrvatska reprezentacija morala bi biti reprezentacija svih. I Dalmatinaca, i Purgera, i Zagoraca, i Slavonaca, a ne samo nekih.

Ponavljamo, nije prijavljen zbog izjava, ali ne možemo se oteti dojmu da su upravo one potakle Jozaka i društvo da krenu u akciju.





Related Articles

Back to top button