IzdvojenoZadarZADAR Sport

SUMNJIVE TRANSAKCIJE – Što skriva i koga štiti Željko Žilavec? Prvo nam je pristao dati uvide u izlazne fakture kluba, da bi na kraju odustao od te ideje

Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec prije nekoliko dana javio nam je kako će uskoro odgovoriti na naš upit i dostaviti nam kopije izlaznih faktura za koje postoji sumnja da se radi o fiktivnim isplatama s računa kluba. Navodne ilegalne transakcije išle su s računa kluba u vrijeme dok je direktor kluba bio Boris Skroče, danas uhljeb u Čistoći. 

Skroče na naše pozive nije odgovarao.

Žilavec je prvo pristao dati nam izlazne fakture, ali kada je vidio o čemu se radi, odustao je

– Nema razloga da vam ne dam uvide u te fakture i možete očekivati da ćete ih dobiti ovih dana – kazao je prije nešto više od tjedan dana Žilavec za ZADAR News. Međutim, kada smo Žilavca nedavno podsjetili da nam nije dostavio fakture koje smo tražili, a koje prema Zakonu o pravu na pristup informacijama moraju biti dostupne novinarima  i građanima koji traže informacije, netko iz kluba (još uvijek ne znamo tko jer e-mail nije potpisan, op.a.) nam je odgovorio kako nam tražene fakture ipak neće biti dostavljene, očito iz straha da netko tko je uhvaćen s prstima u pekmezu ne bi imao problema.

Evo i nepotpisanog e-maila:

“Poštovani,
 
Nastavno na tražene informacije odgovaramo u najboljoj namjeri kako se svake godine nakon održane glavne skupštine Košarkaškog kluba Zadar, javnosti, putem medija i službene klupske stranice, dostavljaju informacije o usvojenom financijskom izvješću za prethodnu godinu.
 
Isti princip vezan uz financijska izvješća javno je bio dostupan i za vrijeme mandata prethodnog klupskog direktora, gospodina Borisa Skroče.
 
Tražene kopije faktura, kao takve, po članku 15. Zakona ipak podliježu ograničavanju pristupa profesionalnoj informaciji, odnosno poslovnoj tajni. Iako je Košarkaški klub Zadar sportsko dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada Zadra i podliježe obvezi davanja informacija, ali ne i ovakve vrste.
 
Iznosivši tražene informacije, potencijalno se Klub dovodi u nepovoljnu situaciju na tržištu.
 
Hvala na razumjevanju!”, stoji između ostaloga u e-mailu.
 
KK Zadar je prekršio zakon pa su prijavljeni Povjereniku za informiranje
 
Kako iz KK Zadar lažu da prema “članku 15. Zakona” nešto podliježe ograničavanju pristupa “profesionalnoj informaciji”, obratili smo se Povjereniku za informiranje i čim dokumente koje smo tražili dobijemo i iste analiziramo, (a na njih smo imali pravo), iste ćemo javno objaviti.
 
NASTAVLJA SE…
 

Related Articles

Komentari

 1. Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete se posuditi u bilo kojem terminu od 1 do 25 godina i posuditi bilo koji iznos od 2.000 do 50.000.000,00 funti za bilo koju svrhu. Prijaviti se možete putem WhatsAppa: +14092051142 ili e-maila: larryfox2017@hotmail.com

 2. KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. …

 3. Pozdrav, moje ime je Amber Shaw i tu sam da vam preporučim legitimnog zajmodavca zajma koji mi je dao zajam u iznosu od 15 000 dolara, njegovo ime je gospodin Otto, iz tvrtke Mobil Funding Inc. ljubazno ih kontaktirajte za vaš zahtjev za kredit danas putem: mobilfunding1999@gmail.com kontaktirajte ga danas i zahvalite mi kasnije

 4. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I?d prefer to use some with the content on my blog whether you don?t mind. Natually I?ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 5. Zdravo, ovo je da obavijestim širu javnost da je Jose Luis, zajmodavac za privatni kredit, otvorio financijsku priliku svima kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. 5000 eura do 100,00 eura Pojedincima, tvrtkama i tvrtkama osiguravamo kredite uz 2% kamate na jasan i razumljiv način i stanje. kontaktirajte nas danas e-poštom na (joseluisloans@aol.com) ili (joseluisloans@gmail.com)

 6. Pozdrav, trebate li brzi, dugoročni ili kratkoročni kredit s relativno niskom kamatnom stopom manjom od 2%? Je li problem gospodarstva koji vas ove godine pogađa? Ja sam Jose luis, vlasnik sam Jose luis kredita i nudim sigurne i sigurne zajmove. * Tražite sredstva za otplatu kredita i dugovanja? * Tražite li financiranje za pokretanje vlastitog posla? * Trebate li privatne ili poslovne zajmove za različite svrhe? * Tražite li zajmove za glavne projekte? Ako je tako, mogu vam pomoći. * Mogu vam ponuditi do 50.000.000 EUR. * Možete birati između 1 i 30 godina za otplatu. * Možete birati između mjesečnih i godišnjih planova otplate. * Fleksibilni uvjeti zajma. Slobodno se vratite sa mnom putem ove e-pošte: (joseluisloans@aol.com) ili (joseluisloans@gmail.com)
    Imate 100% jamstvo da ćete dobiti kredit na kraju ove transakcije s kreditom. Iskreno Jose luis.

 7. I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close