IzdvojenoZadarZADAR Sport

SUMNJIVE TRANSAKCIJE – Što skriva i koga štiti Željko Žilavec? Prvo nam je pristao dati uvide u izlazne fakture kluba, da bi na kraju odustao od te ideje

Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec prije nekoliko dana javio nam je kako će uskoro odgovoriti na naš upit i dostaviti nam kopije izlaznih faktura za koje postoji sumnja da se radi o fiktivnim isplatama s računa kluba. Navodne ilegalne transakcije išle su s računa kluba u vrijeme dok je direktor kluba bio Boris Skroče, danas uhljeb u Čistoći. 

Skroče na naše pozive nije odgovarao.

Žilavec je prvo pristao dati nam izlazne fakture, ali kada je vidio o čemu se radi, odustao je

– Nema razloga da vam ne dam uvide u te fakture i možete očekivati da ćete ih dobiti ovih dana – kazao je prije nešto više od tjedan dana Žilavec za ZADAR News. Međutim, kada smo Žilavca nedavno podsjetili da nam nije dostavio fakture koje smo tražili, a koje prema Zakonu o pravu na pristup informacijama moraju biti dostupne novinarima  i građanima koji traže informacije, netko iz kluba (još uvijek ne znamo tko jer e-mail nije potpisan, op.a.) nam je odgovorio kako nam tražene fakture ipak neće biti dostavljene, očito iz straha da netko tko je uhvaćen s prstima u pekmezu ne bi imao problema.

Evo i nepotpisanog e-maila:

“Poštovani,
 
Nastavno na tražene informacije odgovaramo u najboljoj namjeri kako se svake godine nakon održane glavne skupštine Košarkaškog kluba Zadar, javnosti, putem medija i službene klupske stranice, dostavljaju informacije o usvojenom financijskom izvješću za prethodnu godinu.
 
Isti princip vezan uz financijska izvješća javno je bio dostupan i za vrijeme mandata prethodnog klupskog direktora, gospodina Borisa Skroče.
 
Tražene kopije faktura, kao takve, po članku 15. Zakona ipak podliježu ograničavanju pristupa profesionalnoj informaciji, odnosno poslovnoj tajni. Iako je Košarkaški klub Zadar sportsko dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada Zadra i podliježe obvezi davanja informacija, ali ne i ovakve vrste.
 
Iznosivši tražene informacije, potencijalno se Klub dovodi u nepovoljnu situaciju na tržištu.
 
Hvala na razumjevanju!”, stoji između ostaloga u e-mailu.
 
KK Zadar je prekršio zakon pa su prijavljeni Povjereniku za informiranje
 
Kako iz KK Zadar lažu da prema “članku 15. Zakona” nešto podliježe ograničavanju pristupa “profesionalnoj informaciji”, obratili smo se Povjereniku za informiranje i čim dokumente koje smo tražili dobijemo i iste analiziramo, (a na njih smo imali pravo), iste ćemo javno objaviti.
 
NASTAVLJA SE…
 Related Articles

Jedan komentar

  1. Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete se posuditi u bilo kojem terminu od 1 do 25 godina i posuditi bilo koji iznos od 2.000 do 50.000.000,00 funti za bilo koju svrhu. Prijaviti se možete putem WhatsAppa: +14092051142 ili e-maila: larryfox2017@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close