ZadarZadne-Izdvojeno

Svemiru Vrsaljku nakon kaznene prijave i otkaz!

Uprava Hrvatskih autocesta jučer je donijela rješenje o redovitom otkazu ugovora o radu za Svemira Vrsaljka, nedavno smijenjenog savjetnika za sigurnost u HAC-u i bivšeg načelnika PU zadarske.

Otkaz je uslijedio svega par dana nakon što je Uprava HAC-a podnijela kaznenu prijavu protiv šestorice bivših direktora i zaposlenika, među kojima i Vrsaljka, zbog slučaja Josipa Pocrnića, za kojeg se navodi da je četiri godine primao plaću i koristio službeni automobil HAC-a iako nije dolazio na posao.

Prijavljeni i bivši direktori i članovi uprave HAC-a

Upravo to navodi se i kao razlog otkaza Vrsaljku, odnosno da je iskoristio svoj položaj i ovlasti kao savjetnik uprave društva za sigurnost prometa jer je omogućio Pocrnčecu korištenje službenog automobila i druga prava iz radnog odnosa uz lažno prikazivanje njegove prisutnosti na radu. Na taj način Vrsaljko je Pocrniću omogućio da u vremenu od 15. ožujka 2006. sve do 5. ožujka 2010. godine za bruto dohotke i naknade primi ukupno 540.499,75 kuna, čime je za isti iznos oštećen HAC.

Zbog svega navedenog Uprava HAC-a Vrsaljka je prijavila za kazneno djelo protiv službene dužnosti – zloupotrebu položaja i ovlasti, ali i za krivotvorenje službenih isprava.

Zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu osim Vrsaljka prijavljeni su i bivši direktori i članovi uprave HAC-a Ivica Mlinarević, Milivoj Mikulić, Stjepan Klarić, Željko Krapljan i voditelj TJO Brinje Dalibor Hasan. Kaznena prijava temelji se na nalazima unutarnje kontrole HAC-a iz koje proizlazi da su imenovana šestorica sudjelovala u fiktivnom zapošljavaju Josipa Pocrnića.

Pocrnić je, naime, 2006. godine bio zaposlen na radno mjesto vozača u TJO Brninje, a provedenom unutarnjom kontrolom utvrđeno je da se tamo nikada nije pojavio.

Vrsaljko se ne javlja

Nadalje, 15. ožujka iste godine Svemir Vrsaljko, kao savjetnik za sigurnost uprave HAC-a, nadležne je direktore obavijestio kako je Pocrnić počeo raditi na poslovima sigurnosti. Za potrebe tog posla zatražio je i službeni automobil za njega, no uprava HAC-a nikad nije donijela formalnu odluku o tom premještaju. Osim toga, radno mjesto koje bi obuhvaćalo poslove sigurnosti nikad nije postojalo u sistematizaciji radnih mjesta HAC-a. Unutarnja kontrola do tih je zaključaka došla pregledavši evidenciju prijave i odjave u sustavu evidencije radnog vremena gdje Pocrnčeca uopće nije bilo. Da je neovlašteno koristio službena vozila, prvo mazdu, a zatim dva golfa te uredno uzimao mjesečnu naknadu za prijevoz na koji uopće nije imao pravo, utvrdili su pomoću ENC-a, smart kartica i GPS-a unutarnja. Štoviše, analizom kretanja vozila utvrđeno je kako ih je koristio u privatne svrhe. Tome u prilog idu i podaci iz izvještaja o radu koje je on slao Vrsaljku. Ispostavilo se, naime, da se vrijeme i mjesta kretanja automobila navedena u tim izvještajima ne poklapaju sa stvarnim kretanjima tih vozila utvrđenim ranije spomenutim metodama.

Kako bismo čuli i drugu stranu priče pokušali smo kontaktirati jučer Svemira Vrsaljka, no ostali smo bez odgovora.
<

Related Articles

Komentari

 1. Vrsaljka za ministra obrazovanja. On zna kako do akademskog zvanja bez srednje škole, a sve to uz najodgovorniju moguću dužnost – načelnika PU. Ili, nominacija za Nobela, pa da Europa konačno shvati da i mi konja za trku imamo.

 2. ovo je primjer pravog HRVATINE,koji je svoje hrvatstvo jako dobro naplatija …zbog lopovluka je i za vrime juge bija optuživan a ne kao što laže zbog hrvatstva…i ovakav je NEčovik bija na čelu policije toliko godina..SRAMOTA….gosp.vrsaljko i drugi su Hrvati ratovali niste samo vi pa sada gladuju nemaju za koru kruha zahvaljujuci vama turbo hrvatima koji ste uzimali,krali di god ste mogli…i na kraju vi i takvi kao vi ste nas uništili više nego srbi,četnici sa granatama

 3. Ajde budite dobri i dokažite mu ijednu krivnju pa će te vi dobiti nobelovu nagradu.1/2 odvjetništva Vrsaljkova a druga Renova i kad je njima ili bilo kome išta dokazano,to ne znači da nisu “zaglibili”.Priča se koliko je iz rata izišlo visoko obrazovanih kadrova (vojska) DIF-Kineziološki faks a (MUP) Prometni faks.Ratne dionice komplet iznos,a u isto vrijeme na terenu u velebitu i na faksu.Istražitelji su toliko sposobni da nisu u stanju usporediti određene datume.Samo vi i dalje j….. sirotinju.

 4. Pingback: Google
 5. Pingback: Google
 6. Pingback: bitsler
 7. Pingback: stake
 8. Pingback: wolfbet
 9. Pingback: Financial career
 10. Pingback: Visa
 11. Pingback: trade crypto
 12. Pingback: Denver SEO company
 13. Pingback: indiana bartenders
 14. Pingback: exchange crypto
 15. Pingback: Puppies near me
 16. Pingback: dinh cu canada
 17. Pingback: samos feribot
 18. Pingback: thy uçak bileti
 19. Pingback: redclovefoods
 20. Pingback: cach an hat mac ca
 21. Pingback: giayu2
 22. Pingback: blogcaodep.com
 23. Pingback: electronic
 24. Pingback: christmas deals
 25. Pingback: sývý klor
 26. Pingback: havuz market
 27. Pingback: capath.vn
 28. Pingback: Pc hilfe wetzikon
 29. Pingback: Glock 24
 30. Pingback: Magic Mush Rooms
 31. Pingback: CBD Oil Extract
 32. Pingback: Dank Vapes
 33. Pingback: pijama takımı
 34. Pingback: burun düzeltme
 35. Pingback: haber
 36. Pingback: Reformhaus Wien
 37. Pingback: thc vape juice
 38. Pingback: Change DMT
 39. Pingback: THC Cartridge
 40. Pingback: film
 41. Pingback: app free download
 42. Pingback: Relevant
 43. Pingback: pubg mobile hile
 44. Pingback: crypto canada

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close