IzdvojenoZadar

TAJNI DOGOVOR IZA ZATVORENIH VRATA – Rubeša: Želim u Nadzorni odbor, neka sa mnom uđu i Enio i Dado Burčul

U POSJEDU SMO TRANSKRIPTA TAJNOG DOGOVORA

Nakon što su članovi Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar postali Enio Meštrović (NL), Ante Rubeša (AM) i Dado Burčul (HDZ), Rubeša i grupacija oko Akcije Mladih u javnost su pokušali prikazati priču oko ulaska samog Rubeše u NO kao light verziju nečega “što je Rubeša prihvatio na nečiji prijedlog”. Očito iz kurtoazije. No, takvog prijedloga nije bilo jer je na sastanku upravo Rubeša predložio da u NO uđu Burčul, Meštrović i “njegova malenkost”.

Dakle, stvarnost je zapravo potpuno drukčija od one koja se s javnošću pokušala iskomunicirati.
Redakcija ZADAR Newsa tako je došla do transkripta razgovora drugog zatvorenog sastanka na kojemu je sudjelovalo osmero ljudi, uključujući i članove HDZ-a, Rubeše, Meštrovića, gradonačelnika Dukića i ostalih.

Kronologija sastanka:

Dukić: Jesmo svi, nismo, jesmo?
Meštrović odgovara Dukiću: Jeste li zvali SDP službeno?
Dukić mu odgovara: Jesmo, ali se nisu odazvali.
Meštrović konstatira: U redu, koga nema bez njega se mora.
Dukić dodatno objašnjava Meštroviću situaciju s SDP-om: Zvali smo ih, ali nisu htjeli doći i javno su objavili da neće doći na ovaj sastanak.

Dukić zaključuje temu o tome zašto SDP nije prisutan na sastanku i prijelazi na bitan dio rasprave o rebalansu proračuna.

Dukić: Rekao bih par riječi o rebalansu proračuna.

Nakon nekoliko Dukićevih uvodnih riječi, predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Dado Burčul predložio je da u Nadzorni odbor KK Zadar uđu dva vijećnika iz Gradskog vijeća. Nakon toga Rubeša je predložio da u NO uđu vijećnici iz klubova HDZ-a, NL Enio Meštrovića, ali ne i SDP-a.

Od strane Enija Meštrovića predloženo je da članovi NO-a imaju mandat samo “u prijelaznom roku”, štogod to značilo. Naime, što u prijevodu znači “prijelazni rok” nije definirano na sastanku pa se ne zna koliko će vijećnici GV-a biti članovi NO-a.

Tema je tada otišla u svađu i onda Rubeša opet preuzima riječ i govori: Ma lako za rebalans, ajmo mi na temu KK Zadar i NO. Ja predlažem da u Nadzorni odbor uđemo Enio kao nezavisni, Burčul ispred HDZ-a i ja u ime Gradskog vijeća.

Dukić odgovara potvrdno: Ako je tako, prihvaćam taj prijedlog.

RASPAD KOALICIJE “SRCEM ZA ZADAR” – Radeta: Enio Meštrović i Akcija Mladih prodali su se HDZ-u i podijelili novce i funkcije

Boris Artić, njegove manipulacije i ignogiranje revidiranog priopćenja

Nakon sastanka Boris Artić poslao je na reviziju Anti Rubeši i Eniju Meštroviću priopćenje s kojim se oni nisu složili. Tada su i Rubeša i Meštrović Artiću poslali revidirano priopćenje, međutim, Artić je odlučio ignorirati reviziju priopćenja te je javnosti poslano manipulativno priopćenje koje je sutra ispravljeno od strane Ivane Dadić.
O tome kako je Artić kvarno i manipulativno preko Dadić pokušao prevariti zadarsku javnost i javno prezentirati priču koja odgovara HDZ-u čitajte detaljno ovih dana.

Konačno, nakon što je objavljeno ispravljeno priopćenje u kojemu se Ivana Dadić posipa pepelom, reagirao je predsjednik kluba vijećnika SDP-a kazavši kako su se Rubeša i Meštrović prodali HDZ-u za novce i funkcije. Naknadno je reagirao i vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač koji je Radeti zaprijetio, o čemu smo također pisali.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button