IzdvojenoZadar

TAJNI DOKUMENT DOKAZUJE: Jasna Rumora i Hana Radulić ovim pravilnikom prekršile su Zakon o radu

Nakon što je ZADAR News u dva navrata pisao o nepravilnostima u Zadarskom listu, ali i o teroru kojega proživljavaju djelatnici te novine od strane direktorice Jasne Rumore i glavne urednice i dojučerašnje obične novinarke, Hane Radulić, danas smo odlučili objaviti originalnu verziju pravilnika za djelatnike koji se kosi sa Zakonom o radu, odnosno radničkim pravima.

Osim što su sve prijave o zlostavljanju i sustavnom maltretiranju djelatnika završile na Državnom inspektoratu koji ni ovih dana trebao dati nalaz, notorna Jasna Rumora je u međuvremenu angažirala i notornog pravnika Ivana Hranja koji je sam javno priznao kako je godinama bio zaposlen u velikim trgovačkim društvima s jedinim ciljem da uskraćuje radnička prava. Hranj je u skandaloznom videu priznao i kako ga je poslodavac angažirao da radnicima daje otkaze, a iako su oni bili nezakoniti, on je sve uskladio sa zakonom i davao im izvanredne otkaze.

Hranj: ‘Imao sam svoje ljude u Državnom inspektoratu i policiji’

– Imao sam svoje ljude u Državnim inspektoratu, Državnom odvjetništvu i policiji koji bi mi dojavili dan – dva prije kako će doći u nadzor i onda bih ja sve naštimao kako je poslodavac naredio. Često sam davao opomene pred otkaz u izvanredne otkaze ljudima samo zato što je to poslodavac tražio od mene – kazao je Između ostaloga mrtvo – hladno Hranj u intervjuu Danijeli Trbović u emisiji Osmi kat.

Dokazali smo da Rumoru savjetuje Hranj koji je javno priznao da je radnicima davao nezakonite izravne otkaze

A da je takav Hranj u direktnoj komunikaciji s direktoricom Zadarskog lista Jasnom Rumorom i da je savjetuje, ne samo o ovim, već i o drugim stvarima koje su vezane za radnička prava, u čemu je notorni Hranj ekspert, otkrili smo tako što smo prije nekoliko dana objavili tajni dokument koji dokazuje kako Hranj savjetuje direktoricu Rumoru između ostaloga i o tome što bi se trebalo nalaziti u ormariću za prvu pomoć.

Objavljujemo interni dokument Zadarskog lista koji je u direktnom sukobu sa Zakonom u radu

Redakcija našeg portala u posjedu je i “Odluke o radnom vremenu novinara, te određivanju mjesta i načina rada” koja se, ako je vjerovati pravnim stručnjacima, kosi sa Zakonom o radu.

– Radnička prava moraju se poštovati, a Rumora i Radulić koje su skrojile i odobrile ovakav diskriminatorni dokument nisu se vodile s odredbama Zakona o radu jer je ovaj dokument u više stavaka nelegitiman i nadležni Državni inspektorat morat će to vidjeti. Na žalost, čini se kako direktoricu Rumora i dalje savjetuje gospodin Ivan Hranj sto se itekako može iščitati kroz ovaj dokument, ali i sve ono što je on javno na svoju sramotu priznao – kaže nam izvor iz Zadarskog lista.

Sastanak s predstavnikom vlasnika sutra ujutro

Prema dostupnim podacima, sastanak predstavnika vlasnika novine s djelatnicima Zadarskog lista zakazan je za sutra u 9 sati i 30 minuta u prostorijama Zadarskog lista. Hoće li na sastanku nazočiti pravi vlasnik novine Božidar Kalmeta ili netko dugi tko samo formalno na papiru “upravlja” novinom, zasad nije poznato.

Maja Sever: Sve pratimo, naš sindikat u Zadarskom listu je aktivan

U međuvremenu smo kontaktirali i Maju Sever iz Sindikata novinara koja nas je izvijestila kako sindikat prati sve što se događa.

– U stalnom smo kontaktu i suradnji s kolegama u Zadarskom listu jer je tamo vrlo aktivna podružnica sindikata. Poduzimamo sve zakonom utemeljene mogućnosti kako bismo pomogli kolegicama i kolegama – kazala nam je Sever.

Pritisak na ZADAR News od strane jednog zadarskog poduzetnika

Za istaknuti je i podatak kako se na redakciju ZADAR Newsa vršio poveći pritisak da ne pišemo o problemima u Zadarskom listu u čemu je prednjačio jedan poznati zadarski poduzetnik koji nam je do kasno u noć slao razne SMS poruke kako se ne bi trebali baviti Zadarskim listom. No, o tome detaljnije nekom drugom prilikom.

NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button