IzdvojenoZadar

TEROR SE NASTAVLJA: Sindikalnoj povjerenici Suzani Bandić opomena pred izvanredni otkaz, uredniku ZADAR Newsa prijetnje SMS-ovima pa objava pamfleta u Zadarskom listu

U nastavku ćemo ekskluzivno objaviti i dosad u javnosti nedostupne detalje pravnog spora direktorice Zadarskog lista Jasne Rumore i Sveučilišta u Zadru, kao i podatke tko ju je plaćao dok je bila na plaći u Zadarskoj županiji gdje ju je zaposlio zadarski župan Božidar Longin. Tu je i podatak o bivšoj tvrtki sadašnje direktorice Zadarskog lista, Jasne Rumore, kao i detaljni podaci o tvrtki s kojom je upravljala do sredine ove godine. Objavit ćemo i od javnosti skrivan ugovor koji baca novo svjetlo na suradnju Ivice Suraća i tvrtke Tržnice Zadar koja je u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra

Nakon što je portal ZADAR News objavio seriju od pet članaka u kojima smo opisali na koji način direktorica Zadarskog lista Jasna Rumora i glavna urednica Hana Radulić sustavno maltretiraju djelatnike spomenute novine, u tiskanom izdanju i na web stranicama Zadarskog lista objavljen je besprizorni pamflet prepun laži o autoru ovog teksta.

Pamflet koji je objavio Zadarski list potpisuje nepismena novinarka Hana Radulić, a isti je, očito, Jasni Rumori, županu Zadarske županije Božidaru Longinu, takozvanom “predstavniku vlasnika” novine Ivici Suraću i šefu hajke koji iz Medulićeve 2 i pojedinih zadarskih restorana upravlja cijelom pričom oko Zadarskog lista, Božidaru Kalmeti trebao poslužiti kao opomena potpisniku ovih redaka da ne piše dalje o maltretiranju i mobingiranju djelatnika Zadarskog lista, kao i opsežnim prijavama koje su predmet zadarskog Državnog inspektorata.

Ivica Surać SMS-ovima prijetio glavnom uredniku ZADAR Newsa, pa je prijetnju i ostvario objavom u Zadarskom listu

A kako je došlo do sramotne objave Zadarskog lista možda je najbolje opisati kronološki. Nakon prve objave ZADAR Newsa o nepravilnostima u Zadarskom listu, autoru ovog teksta SMS-om se obratio Ivica Surać i to je bio prvi put da Surać novinaru šalje poruke o njegovom poslu i pisanju o Zadarskom listu.

U SMS poruci koju je 26. rujna u 19:15h Ivica Surać poslao glavnom uredniku ZADAR Newsa između ostaloga piše: “Što ti je ovo trebalo sa Zadarskim listom? Budeš li se igrao sa mnom izići će ti na nos”, stoji u otvorenoj prijetnji. Tjedan dana kasnije, prijetnja je ostvarena objavom gore spomenutog pamfleta kojega potpisuje glavna urednica Zadarskog lista, Hana Radulić.

Novinarke nazvao polupismenim ljenčugama

Sljedeća SMS poruka koju smo od Suraća zaprimili bila je uvredljiva. On u svojoj poruci navodi kako su novinarke Zadarskog lista polupismene ljenčuge.

– Što ti znaš o Rumori i Radulićki. Njihov se teror sastoji sto traže da se na vrijeme dolazi na posao te i tvoje “velike novinarke ” moraju to poštivati. Pa ipak sam imao bolje mišljenje o tebi. Ti znaš da si ti za klasu boji novinar nego njih sve tri i najmanje duplo produktivniji od njih. I ti se blamiras braneci polupismene ljenčuge – napisao nam je Surać u
SMS-u.

Hranjev rukopis: četiri opomene pred otkaz, posljednja Sindikalnoj povjerenici Suzani Bandić

Ovakav Suraćev stil ne čudi djelatnike Zadarskog lista koji nam i danas kažu da ih isti svakodnevno dosađuje, zapričava i neugodno se odnosi prema njima. I dok Surać, Radulić i Rumora stalno optužuju brojne djelatnike Zadarskog lista da su ZADAR Newsu poslali podatke o prijavama Državnom inspektoratu i suradnji s notornim zlostavljačem radnika (koji je to sam javno priznao) Ivanu Hranju u samoj redakciji vlada živi kaos, zaključavaju se vrata pojedinih prostorija, mijenjaju se lozinke na računalima, a teror koji gore spomenute osobe sprovode nad djelatnicima Zadarskog lista postaje neizdrživ. Ovih dana otišlo se toliko daleko da je u kratko vrijeme, nakon što su opomene pred otkaze dobile Marina Vlakić, Nikolina Mojić, Tatjana Jusup, opomenu pred otkaz dobila je i Sindikalna povjerenica i novinarska Zadarskog lista Suzana Bandić.

Tko je notorni Ivan Hranj, suradnik i savjetnik Zadarskog lista najbolje je pogledati u ovom video zapisu u kojemu sam Hranj priča kako je godinama za poslodavce zaposlenicima dijelio nezakonite opomene pred otkaz, direktne otkaze te je iste, također prema vlastitom priznanju, maltretirao i mobingirao.

– Ovo je potpis Ivana Hranja – upozoravaju prepadnuti djelatnici novine.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Jasne Rumore i Hane Radulić da prokomentiraju ovakvo uvrnuto ponašanje, to nam nije pošlo za rukom.

‘Gdje su sada naši “vlasnici” iz Slovačke i tko je Ivica Surać i zašto maltretira djelatnike?’

– Mi ne znamo tko je Ivica Surać u svojstvu “predstavnika vlasnika”. U Sudskom registru on ne postoji ni na koji način, ni kao direktor, ni kao savjetnik. ni kao član uprave, baš ne postoji i nas čudi što rade naši, hajdemo tako reći “vlasnici iz Slovačke”. Znamo mi da su oni formalni vlasnici na papiru, ali gdje su oni sada kada se ovo događa njihovim djelatnicima? Tko je taj Ivica Surać o kojemu su se, eto, doznali smo kao novinari, godinama skrivali podaci o ratu, prvim počecima i slično. Kome je on nešto dužan da sad tu paradira po novini i zajedno sa svojom družicom Jasnom Rumorom maltretira sve nas? Strašno je da čovjek od skoro 80 godina baulja po hodnicima redakcije, dere se i viče na djelatnike novine, zapričava i gnjavi nas s nebulozama, a mi zapravo ne znamo što on želi i u kojem svojstvu tu dolazi – kaže nam jedna od osoba koja je zaposlena u Zadarskom listu i koja sve teže podnosi ovu agoniju.
Nalaz Državnog inspektorata očekuje se uskoro – prepun je novih podnesaka i dokumenata
Što se samog nalaza Državnog inspektorata tiče, isti bi trebao uskoro biti gotov. A jedini Razlog zbog čega još uvijek nije gotov leži u činjenici kako su djelatnici Zadarskog lista podnijeli brojne podneske koje nadležni moraju dodatno proučiti.

Ivica Surać / Foto: Jatrgovac.com

Uskoro objavljujemo tajni ugovor i pozadine priče: Kako je Ivica Surać od tvrtke Tržnice Zadar dobio korištenje velikog prostora?

U nastavku ćemo ekskluzivno objaviti i dosad u javnosti nedostupne detalje pravnog spora direktorice Zadarskog lista Jasne Rumore i Sveučilišta u Zadru, kao i podatke tko ju je plaćao dok je bila na plaći u Zadarskoj županiji gdje ju je zaposlio zadarski župan Božidar Longin. Tu je i podatak o bivšoj tvrtki sadašnje direktorice Zadarskog lista, Jasne Rumore, kao i detaljni podaci o tvrtki s kojom je upravljala do sredine ove godine. Objavit ćemo i od javnosti skrivan ugovor koji baca novo svjetlo na suradnju Ivice Suraća i tvrtke Tržnice Zadar koja je u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra.
NASTAVLJA SE..


Related Articles

Back to top button