IzdvojenoZadar

TKO GA JE UCIJENIO? Dobrović: “Idemo na nove izbore”; Brajković i Radeta: “Dobrović laže, uoči izbora smo se sastali i dogovorili zajednički srušiti HDZ”

Prema izjavama predstavnika Zadarskog bloka i SDP-a Dobrović se s njima sastao uoči izbora u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu na Poluotoku gdje je dogovoren pakt protiv HDZ-a koji uključuje Zadarski blok i SDP.

Nakon točno 44 dana, novoosnovana zadarska stranka MODES sama sebe je izbacila iz koalicije stranaka i pojedinaca zvae Zadarski blok. Proizlazi to iz činjenice kako na sinoćnjem sastanku Zadarskog bloka MODES nije donio odluku da podrži nositelja svoje liste za Poluotok, Franu Brajkovića za predsjednika mjesnog odbora.

MODES-ovcima je problem predstavljala činjenica što bi četvrta ruka u dogovorenoj koaliciji bio član SDP-a, Daniel Radeta. No u MODES-u ili nisu bili dovoljno pametni ili su se pravili da ne znaju za činjenicu kako bi prilikom donošenja svih odluka u mjesnom odboru upravo njihov glas, dakle, glas Donata Dobrovića bio taj koji bi ili odobrio ili srušio SDP-ove projekte.

Brajković i Radeta: Dobrović je pristao na suradnju s SDP-om uoči izbora

No, sve da je i tako, ZADAR News danas je doznao od Frane Brajkovića i Daniela Radete kako je Donat Dobrović, koji se pokušao oprati patetičnim priopćenjem – lagao. On se, naime, prema izjavama predstavnika Zadarskog bloka i SDP-a s njima sastao uoči izbora u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu na Poluotoku gdje je dogovoren pakt protiv HDZ-a koji uključuje Zadarski blok i SDP.

– Svi zajedno smo protiv HDZ-a, idemo zajedno pa što bude, kazao je tada Dobrović Radeti i Brajkoviću koji su se s njim složili. 

– Mogu potvrditi napisano, sastali smo se i dogovorili zajedničku suradnju kojom bi srušili HDZ. Dobrović tada nije imao problema s SDP-om pa mu je ovo očito samo loša i lažna izlika. Pitajte i Franu Brajkovića koji je bio s nama na sastanku i on će vam potvrditi da smo se dogovorili zajedno rušiti HDZ na Poluotoku – kazao nam je Radeta.

Tako je i bilo, nakon što smo nazvali Franu Brajkovića, potvrdio je kako se sastanak održao.

– To je točno, našli smo se i dogovorili da ćemo zajedno srušiti HDZ. Nemam razloga govoriti da se taj sastanak nije dogodio kad se dogodio. HDZ se služi UDB-aškim metodama i tragično je da se ovako nešto događa. Suradnja je stvarno bila dogovorena, a sve ovo što danas imate priliku čitati od strane MODES-a jedna je velika laž – kazao je Brajković za ZADAR News.

Često je pričao s Ivom Dunatov posljednjih dana

Iako smo u jučerašnjem tekstu napisali kako se sam Dobrović žalio da mu se prijeti poslom majke, redakcija portala ZADAR News informirana je i o čestim telefonskim pozivima koje je na svoj mobitel ovih dana primao Dobrović. Navodno je najviše poziva primio od Ive Dunatov, nositeljice HDZ-ove liste za Poluotok.

U nastavku možete pročitati pamflet kojega potpisuje Donat Dobrović.

Poštovani,

Kao novoizabrani vijećnik M.O. Poluotok,  ujedno i član predsjedništva G.O. MODES Zadar, a zbog konstrukcija koje se ovih dana provlače kroz medijski prostor, želim se obratiti javnosti te obznaniti svoju odluku koju sam uz podršku stranke donio u vezi sa konstituiranjem M.O. Poluotok.

Naime,  bez znanja mene kao vijećnika, a koliko znam i bez znanja nekih drugih kandidata sa liste pristupilo se dogovorima sa SDP-om o formiranju vlasti u M.O. Poluotok o kojima sam obaviješten tek nakon što je sve dogovoreno. Obzirom da je bilo govora o tome da nećemo razgovarati s nikim, nego da ćemo na konstituiranju tražiti podršku cijelog mjesnog odbora, za našeg kandidata za predsjednika, bio sam više nego iznenađen ovim razvojem događaja. Da su građani htjeli SDP odnosno HDZ na vlasti u M.O. Poluotok, oni bi dobili  dovoljno glasova i bez nas. Uvjeren sam da oni građani koji su nama dali glas, nisu dali glas zato da dovedemo ikoga od njih na vlast ni na jedan jedini dan i ja ih ne namjeravam iznevjeriti.

Moja želja i moj cilj, od trenutka ulaska na listu koalicije nazvane Zadarski blok, bio je ponuditi građanima opciju koja neće ulaziti ni u kakve koalicije i dogovore niti  sa HDZ-om niti sa SDP-om i to mi je bila misao vodilja. Upravo HDZ i SDP su oni koji su odgovorni za to što danas imamo prosvjede zbog lošeg pravosuđa, odgovorni su za stvaranje raznih Todorića i njemu sličnih i odgovorni su za masovno iseljavanje mladih, kako iz cijele države tako i sa mog Poluotoka.

Zbog navedenih razloga i zbog osjećaja odgovornosti prema građanima koji su nam dali glas, ne mogu i neću podržati koaliciju kako sa SDP-om tako niti sa HDZ-om, pa makar to značilo i nove izbore.

                                                                                                          Član Predsjedništva G.O. MODES

                                                                                                                          Donat Dobrović

.

 

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. Čemu strah od novih izbora ako ste toliko jaki i sigurni u sebe SDP i BLOK ?HDZ vas na novim izborima pobjeđuje i to uvjerljivo kao i uvjek dosada . Poluotok je utvrda HDZ bio i dalje ostaje pa kome milo kome krivo.IDEMO DALJE !

  2. Ja sam gospodica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobila kredit preko gospode Vladimire Financijskiinvestitor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo Vas da ga kontaktirate VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close