ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Treću godinu za redom u Plivačkoj ligi

imagePlivačka liga Šibenik-Zadar ove je godine doživila svoje četvrto izdanje, a već treći put za redom, pobjedničke pehare i u muškoj i u ženskoj konkurenciji uzeo je PK Zadar! Daleko brojniji plivačima i brojem bodova, osim ekipno, 7 plivača došlo je i do medalje za najuspješnije u svojim kategorijama: Petra Sabo, Laura i Katja Čizmin, Petra Rudić, Bruno Torbarina, Tea Kadić i Ivan Mustafi.

Počevši 05.10. 2013. kroz 7 kola i 18 disciplina kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori iz klubova Zadar, Jadera i Šibenik sakupljali su pojedinačne i ekipne bodove. Također su se izmjenjivali u domaćinstvu natjecanja: PK Zadar (3 kola), PK Šibenik (3 kola) i PK Jadera (1 kolo). Ove sezone na ligi su nastupila 123 plivača; njih 74 plivalo je za PK Zadar, Jaderu su branila 33 plivača a boje Šibenika štitilo je 16 plivača.
Nisu se samo natjecali natjecatelji, već i ostali vrijedni plivači „Zadra“ koji treniraju 3-5 puta tjedno koji pobjeđuju svakom novom otplivanom disciplinom a zajedničkim naporima su i došli do ekipno prvog mjesta! Zadovoljni su bili i treneri koji rade s kadetima i starijima: Josipa Nekić, Željko Olujić, Karlo Vukić i Silva Žabo.

Domaćin završnog kola bio je PK Šibenik 19.01. kad su se proglasili i najbolje ekipe te najbolji plivači/ce po zbroju rezultata. Osim ekipnog bodovanja, svi plivači su nastupajući u disciplinama sakupljali bodove a svi koji su nastupili u minimalno 12 disciplina nagrađivani su medaljama a ostali diplomama. Tako je za PK Zadar 7 plivača došlo do postolja: u kategoriji kadeta druga je bila Nikka Sipina (5674 bodova),u kategoriji mlađih juniorki treći su bili Petra Rudić (7421 bod) i Bruno Torbarina (6870 bodova). U juniorskoj konkurenciji paleta medalja: prvi junior bio je Ivan Mustafi (4941 bod),druga juniorka je Petra Sabo (7406bod) a treća Tea Kadić (6435 bodova). U kategoriji seniora 3.je Laura Čizmin (5748bodova). Na zadnjem kolu plivači Zadra nastupili su u diciplinama 100m mješovito, 100m slobodno i 100m delfin. Največi broj bodova za PK Zadar otplivala je Katja Čizmin u utrci 100m mješovito (1:10.05, 560 bodova) a 28 putaplivači Zadra bili su u prvih troje, i to: Luka Perović, Nikka Sipina, Filip Petani, Borna Dukić, Ivan Mustafi, Katja Čizmin, Petra Sabo, Laura Čizmin, Petra Rudić, Lea Matešić, Maja Ninčević, Luka Smrkinić, Lucija Dukić. Osim spomenutih na zadnjem kolu nastupili su i: L. Nenadić, F.Pušnik, I.Dokoza, G.Vitez, A.Milin, B.Artić, M.Kulaš, M.Pavić, A.M.Bačić, T.Štrmelj, D.Ćoso, A.Šaponja, L.Marković, M.Radović, M.Čirjak, N.Aras, B.Puhalović, A.Petani, H.Zelić, L.Stipanić, S.Anić, S.Radman, K.Miočić, M.D.Bačić, E. Vulin, A.Raić, N.Dukić, M.Benić, L.Florić, E.Molnar,A.Martinović, N.Kotlar, I-Šimurina, A.Klanac i Lucija Mijolović ,aktualna sportašica Županije 2013.g.
I dok su stariji svoje već odradili, mlađi kadeti i početnici svoji ligu željno iščekuju. Prva dva kola održavaju se na bazenu Višnjik, drugi vikend u veljači, domaćin PK Jadera.

ZBROJ BODOVA PO KLUBOVIMA

image





Related Articles

Back to top button