112IzdvojenoZadar

U Zadarskoj županiji dva nova zaražena koronavirusom, među njima i pedijatrica

Nakon stabilnog vikenda u Zadarskoj županiji, početak tjedna donio je loše vijesti – potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Nacionalni stožer civilne zaštite jutros je obznanio kako su u Hrvatskoj od jučer evidentirana 52 nova bolesnika, a županijski Stožer je na svojoj konferenciji otkrio kako se dva nalaze u Zadru, čime je broj oboljelih narastao na četiri.

– Imamo dvije pozitivne osobe. Jedna je osoba starije životne dobi, radi se o muškarcu iznad 60 godina starosti koji u epidemiološkoj anamnezi ima boravak u inozemstvu. Smješten je na odjelu za COVID u bolnici. Druga osoba koja je pozitivna, a nije oboljela, već je kliconoša, je naša specijalizantica na Odjelu pedijatrije. Dobra je stvar da je radila samo jedan dan, u subotu. Kad je njezin kolega iz Zagreba (op.a. Rebra) dojavio da je obolio, mi smo je isključili s posla i isti dan pod nadzor stavili sve njezine bliske kontakte i napravili dezinfekciju prostora u kojima je boravila. Nosila je cijelo vrijeme masku i rukavice, tako je ipak kontakt i mogućnost prijenosa na pacijente vrlo minimalan, praktički teoretski. Govorimo o vrlo malim šansama da je prenijela bolest na djecu, ali pratimo sve njezine kontakte, stupamo u kontakt s roditeljima djece. Sve liječnike koji su s njom bili u bliskom kontaktu stavili smo u samoizolaciju, istaknuo je dr. Alan Medić.


Related Articles

Back to top button