112IzdvojenoZadar

Unatoč brojnim aferama, “Torbar” Božidar Longin želi još jedan mandat na mjestu župana

Nakon što je HDZ po drugi put zaredom nepravomoćno osuđen na sudu kao zločinačka organizacija temeljem priznanja vlastitih članova kako su preko Fimi medije punili stranačku crnu blagajnu, izjave Andreja Plenkovića kako se “ovom HDZ-u ne može staviti teret Ive Sanadera”, kako je ovo “drugačiji HDZ i kako se današnji HDZ ne može uspoređivati s onim od prije”, zaista zvuče nebulozno i nerealno. Tko bi mu to, realno povjerovao? Vjerojatno ni sam Plenković ne vjeruje u ono što govori.

“Novi i drugačiji HDZ” s Kalmetom kao najmoćnijim Sanaderovim ministrom na čelu

O “novom” i “drugačijem” HDZ-u možda najbolje govori i primjer zadarskog HDZ-a kojim više od dva desetljeća upravlja jedna osoba – Božidar Kalmeta, bivši ministar u Vladi Ive Sanadera i osoba od njegovog velikog povjerenja. Istom tom Kalmeti još uvijek se sudi za izvlačenje pustih milijuna kuna iz Hrvatskih autocesta, a suoptuženik mu je i najbolji frend, nekadašnji šef HAC-a i osoba koja tužaka novinare pa gubi sporove, notorni Zdravko Livaković.

Valja opet postaviti pitanje, kakav je to “novi i drugačiji HDZ” kojim u Zadru upravlja Božidar Kalmeta koji je, usput rečeno u kumskim odnosima sa savjetnikom premijera Andreja Plenkovića, Vladimirom Šeksom.

A da priča o “novom i drugačijem” HDZ-u ne drži vodu dokazuje i činjenica kako su na bitnim funkcijama u HDZ-u, ali i na rukovodećim pozicijama i dalje su ljudi iz “onog vremena” za koje Plenković tvrdi da više ne postoje i da je ovo “novi HDZ”.

Kalmeta je pomoćnik Jandrokoviću, na tu funkciju predložilo ga je Predsjedništvo Plenkovićevog HDZ-a

Zadarski HDZ, kao što smo to već ustanovili, egzemplaran jer primjer Plenkovićevog širenja fake newsa o “novom i drugačijem HDZ-u”. U HDZ-u uopće i ne pomišljaju na pomlađivanju kadrova, a dokaz tome je i činjenica kako je Božidar Kalmeta još jednom istakao kandidaturu i jedini je kandidat za novog – starog predsjednika županijskog odbora te stranke. Kalmeta ujedno obnaša i funkciju pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a, Gordana Jandrokovića. On je na tu funkciju došao prijedlogom Predsjedništva stranke.

Longin priznao da je Branki Pavošević predao 36 tisuća eura

Da nema riječi o “novom” i “drugačijem HDZ-u” potvrđuje i činjenica kako se za Kalmetinog zamjenika kandidirao i popularni “Torbar”, zadarski župan Božidar Longin koji je na suđenju HDZ-u i Ivi Sanaderu priznao kako je Branki Pavošević u torbi predao 36 tisuća eura. Longin je tada na suđenju kazao i kako za taj iznos nije dobio nikakvu potvrdu, a kasnije se nemušto pokušao izvući, odnosno lagao je kada je kazao kako je mislio da novac nosi u nekakvu “zakladu”. Naravno da Longinu nitko nije povjerovao u takve nebuloze, kao što mu i danas malo tko vjeruje s obzirom na brojne spletke u kojima na dnevnoj bazi sudjeluje.

Longin je umočen u brojne afere koje još nisu objavljene

U kuloarima se šuška kako se Božidar Longin udaljio od Božidara Kalmete i kako se želi konačno stranački osamostaliti. Ali, tim tezama koje plasiraju lokalni HDZ-ovci ne ide u prilog činjenica kako je Longin tek na nagovor Božidara Kalmete lažno prijavio županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, nakon čega je Kalmeta od vrha stranke u Zagrebu dobio “jezikovu juhu”. To zapravo dokazuje kako je Longin i dalje podložan Kalmeti i kako će svaku njegovu zapovijed, kao i uvijek do sada, pokorno izvršiti.

Činjenica je kako Longin želi još jedan mandat na mjestu župana, no afere u koje je duboko umočen, one objavljene i one neobjavljene itekako bi mogle ugroziti njegovu eventualnu kandidaturu, kažu nam izvori iz HDZ-a.

Eto, to je taj Plenkovićev novi i drugačiji – zadarski HDZ.





Related Articles

Back to top button