IzdvojenoZadarZADAR Sport

Unatoč pravomoćnom rješenju Željko Žilavec odbija ZADAR Newsu dostaviti sve izlazne fakture iz mandata Borisa Skroće (2013. – 2017.)

Košarkaški klub Zadar dužan je redakciji portala ZADAR News dostaviti kopiju svake pojedinačne  fakture (prema kojima su izvršene uplate trećim stranama, op.a.) za razdoblje od 1. rujna 2013. do 17.rujna 2017., proizlazi to iz pravomoćnog Rješenja koje je Povjerenik za informiranje dostavio redakciji našeg portala, ali i Košarkaškom klubu Zadar.

Međutim, komunikacija s Košarkaškim klubom Zadar, odnosno direktorom Željkom Žilavcem iznimno je teška i on zasad radi sve što je u njegovoj moći da nam tražene podatke, koje nam prema zakonu mora dostaviti – ne dostavi. A morat će.

Direktor Žilavec priznaje da nam mora dostaviti tražene podatke, ali nam ih ne dostavlja

U posljednjem e-mail-u kojega smo zaprimili od direktora Žilavca, on navodi kako klub ima iskrenu namjeru izvršiti pravomoćno Rješenje o dostavi svih traženih podataka, međutim, iste nam uporno odbija dostaviti.

Fakture koje smo tražili i pravomoćno dobili uvid u iste su iz mandata tadašnjeg direktora kluba Boris Skroće

Problem je navodno u fakturama koje bi mogle biti duboko inkriminirajuće po tadašnjeg direktora KK Zadar, Borisa Skroću koji je u gore navedenom periodu kao direktor kluba navodno plaćao i neke usluge koje nisu bile potrebne.

Sve u svemu, podaci moraju biti dostavljeni ZADAR Newsu, a direktora Žilavca ovom prilikom još jednom pozivamo da izvoli raditi po zakonu i da nam tražene podatke konačno dostavi.

Dakle, ako nešto nije jasno, a jasno je sve – gospodine Žilavec, dužni ste nam dostaviti sve što smo tražili za gore spomenuto razdoblje. Sve znači baš to – sve.

Evo i e-maila koji nam je Žilavec dostavio 10. studenoga 2020.:

Poštovani g. Bajlo,

Zaprimili smo Zapisnik o posrednom inspekcijskom nadzoru, potpisanom od gđe. Jagode Botički, voditeljice službe za praćenje i promicanje prava na pristup informacijama, Klasa: 042-04/20-01/17, URBROJ: 401-01/9-20-2 od 22. listopada 2020.

Sukladno članku 20. stavku 2. Zakona o pravu na pristup informacijama, obraćamo Vam se sa iskrenom namjerom izvršenja navedenih mjera, te molimo da svoj zahtjev dopunite podacima koji bi omogućili da Vaš zahtjev izvršimo u cjelosti te da isti više ne bude izvor bilo kakvih nesporazuma.

Činjenica je da je g. Boris Skroče obnašao funkciju direktora KK Zadar s.d.d. u razdoblju od 01. rujna 2013. do 17.rujna 2017. te da je klub u tom razdoblju imao više izlaznih faktura prema raznim pravnim osobama, kao i svako drugo dioničko društvo u svom redovnom poslovanju.

Iz tog razloga, a da uštedimo na vremenu te odgovorimo zahtjevu g. Hrvoja Bajlo za pristup informacijama, molimo da nam pobliže specificirate svoj zahtjev, konkretno navodeći iz koje poslovne godine Vam trebaju izlazne fakture i na što se konkretno odnose.

Sa poštovanjem,

Željko Žilavec

Direktor KK Zadar s.d.d.

Zadar, 10. studenog 2020.





Related Articles

Back to top button