112IzdvojenoZadar

NEPRIMJERENA REAKCIJA POLICJE – Upali u fast food, djelatnika bacili na pod pa ga priveli uz uporabu sile; naknadno je uhićena i njegova kolegica – oboje prenoćili u pritvoru

Zadarska policija potpuno nepotrebno i brutalno je sinoć primijenila silu i uhapsila djelatnika fast fooda na Branimiru prekršivši vjerojatno pritom niz vlastitih propisa, ali i zakona o djelovanju policijskih službenika. Naime, kako doznajemo, policajci su izašli na intervenciju radi dojave o jakoj glazbi u fast foodu (koja uopće nije bila jaka, a o tome može posvjedočiti i potpisnik ovih redaka).

Neovlašteni ulazak prostorije fast fooda

Umjesto da su pričekali da gosti dobiju naručenu hranu, policajci su postupili vrlo neugodno prema gostima fast fooda ispred kojih su se naguravali kako bi došli do pulta i tako od jednog djelatnika zatražili osobnu iskaznicu. Nakon što je djelatnik fast fooda rekao da će dati osobnu iskaznicu čim odradi narudžbu koju je upravo posluživao, agilni mladi policajac poručio mu je “Ja ću te izvesti”.

Nakon toga policajac bez ikakvog naloga ulazi u službene prostorije fast fooda i neprimjereno povlači djelatnika fast fooda koji izjavljuje kako je spreman dati osobnu iskaznicu.

Udaranje djelatnika fast fooda

Tada i drugi policajac uskače upomoć svom kolegi, prvo bez ovlaštenja i on ulazi u prostorije fast fooda pa zajedno odvlače mladića ispred ugostiteljskog objekta, udaraju ga, polače za majicu i vrat, guše ga i u konačnici bacaju na pod. Ovdje je bitno istaknuti osobitu upornost mlađeg policajca koji svim silama pokušava djelatnika fast fooda srušiti na pod bez ikakvog razloga.

Iako su kulturni i pristoni djelatnici fast fooda pokušali doznati zbog čega policija reagira ovako neprimjereno pred gostima i turistima, odgovor nisu dobili, a mladi djelatnik odvezen je u prostorije 2. policijske postaje.

Naknadno privedena i djelatnica fast fooda – s kolegom će prenoćiti u pritvoru

Kako doznajemo od izvora iz istrage, policajci su se kasnije vratili i po djelatnicu fast fooda koja je također privedena radi “ometanja rada policajaca” i “napada na službenu osobu”. Ona i kolega joj tako su noć proveli u pritvoru. Pušteni su tek u popodnevnim satima srijede.

Komentari

 1. Ja sam u Zadru prije desetak godina svirao harmoniku na zadarskom mostu ….Napominjem Dalmatinske pjesme…prisao mi murjak i odmah htjeo da mi oduzme harmoniku i vodio me sudcu za prekrsaje…kad je sudac vidio zasto sam ja kod njega sano se nasmijao i pitao gospodina policajca koji je imao jedva dvadesetak godina … Pa dobro covjece zasto mi njega dovodis …i naravno sudac me pustio i ja nastavio svirati ….isti dan dva sata kasnije isti policajac me privodi pise mi nalog za plijenidbu instrumenta koji ja naravno nisam htjeo potpisati i prenocim u prostorijama PP Zadar…znaci…seljacina i nista vise

 2. Postupanje ovih MUP-ovih djelatnika nimalo nije korektno. Zato javno dajem pohvalu za sve 3 Riječke policiske stanice
  Postupanje u skladu zakona
  Prijaznost
  Strpljenje
  Smirenost
  Preciznost
  Trmeljitost
  Itd…

  Da nenabrajam dalje
  Sigurnost i povjerenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Related Articles

Close
Close