VijestiZadne-Izdvojeno

Upitan izbor rukovoditelja: Javni natječaj HRT-a bez prava na žalbu!?

hrtNavodno su se i neki od odabranih rukovoditelja na natječaj javili izvan roka, dok neki ne zadovljavaju ni sve uvjete

ZAGREB  » Možda im funkcije i jesu najzvučnije, no nisu Gordana Mrđen, Zoran Šprajc i Zoran Vakula jedini prošli tjedan imenovani na HRT-u. U eri Gorana Radmana imenovano je uostalom jedno 70-tak ljudi. Imenovani su i rukovoditelji i voditelji u PJ Produkcija, neki internim natječajem, a neki javnim poput rukovoditelja Odjela HRT Centara. Iz pouzdanih se izvora, međutim, saznaje, kako je provedba tog izbora uvelike odudarala od pravila na kojima se javni natječaji temelje. Ako ništa, svi koji smatraju da natječaj nije proveden kako valja, nemaju se kome, ni kako požaliti, jer žalbnog roka nema!?

Navodno su se i neki od odabranih rukovoditelja na natječaj javili izvan roka za predaju kandidature, dok neki ne zadovljavaju ni sve uvjete natječaja. Tu se neslužbeno apostrofira Edi Škovrlj izabran za čelnog čovjeka zadarskog centra. Navodno neki od kandidata nisu ni pozvani na razgovor prije konačnog odabira, jer se odavna, još od Radmanova ustoličenja, znalo tko će biti među imenovanima. Tu, pak, kuloari posebice upiru prstom u Davora Marića, sada čelnika splitskog centra. No, svi koji u takvo što vjeruju, sumnjaju i možda imaju konkretne dokaze, mogu svoje sumnje okačiti mačku o rep s obzirom da »gubitnici« nisu dobili nikakvu obavijest kome se, kako i do kada mogu žaliti.

Je li nepravilnosti bilo, je li istina da nema roka za žalbu, je li se demokraciju zlorabilo slučajno ili namjerno? Službenog pojašnjenja s HRT-a nema. Zato i letimičan pregled sve sile imenovanih rukovoditelja, pa makar da su birani i internim natječajem, ukazuje na potrebu čelništva da zadovolje makar kakvom funkcijom čim više različitih opcija.

Skućio se tako i bivši glavni ravnatelj Josip Popovac i to u Radnoj jedinici (RJ) produkcijske službe kao rukovoditelj Odjela upravljanja proizvodom. Ravnatelj HTV-a za Sutlićevog doba Blago Markota rukovoditelj je RJ Arhivi i programsko gradivo. Tatjana Šimić nije postala glavna urednica HTV 2, ali je zato rukovoditeljica RJ međunarodni odnosi, dok će Ivanka Lučev biti rukovoditeljica RJ HRT centri. Zanimljiva je i podjela uloga u RJ produkcijski odjeli, koji su, uzgred budi rečeno, posve nalik bivšim programskim redakcijama.

Bruno Kovačević vodi Odjel Sport, Dario Špelić Odjel Obrazovanje i znanost, Vlatka Kolarević rukovoditeljica je Odjela Kultura, umjetnost i religija, Željka Turčinović Odjela Drama, rukovoditeljica Odjela Zabava je Nana Šojlev, rukovoditeljica Odjela Djeca i mladi Jelena Milošević, dok je rukovoditelj dokumentarnog odjela, i radija i televizije, Robert Zuber





Related Articles

Back to top button