ZadarZadne-Izdvojeno

Uređenje uvale Jazina do kraja za 2.4 milijuna kuna

jazine_radovi4-031212_resizeZADAR – Uređenje uvale Jazina nastavlja se i u ovoj godini. Skupštini Zadarske županije predlaže se suglasnost Županijskoj lučkoj upravi na drugu i treću fazu koje se procjenjuju na iznos od 2.4 milijuna kuna. Polovicu iznosa za izlicitirane radove trebao bi platiti Grad Zadar kao i u prvof fazi koja je u tijeku.
Upravno vijeće Županijske lučke uprave na čijem je čelu Milena Ikić, na svojoj je posljednjoj sjednici 20. prosinca donijelo odluku o nastavku radova. Odluku o javnom nadmetanju potpisat će ravnatelj Marinko Slavić kao i ugovor s izabranim izvođačem radova.
Kako bi u konačnici trebale izgledati Jazine može se vidjeti iz kompjutorske simulacije koje je izrađena u projektnom poduzeću D&Z, koje je autor projekta.
Nakon uređenja dna uvale Jazine i obalnog pojasa s javnom rasvjetom, druga i treća faza odnose se na uređenje spoja na Obalu kralja Tomislava te obalni dio do istezališta na Branimirovoj obali.

Prva faza radova povjerena je splitskoj tvrtki “Akropolis” koja je početkom prosinca otvorila gradilište na kojem se ovih dana priprema betoniranje četiri metra široke obale. Rok za izgradnju novih 86 metara rive, koja će se popločati bračkim kamenom, je 120 dana za 4,08 milijuna kuna s PDV-om.





Related Articles

Back to top button