IzdvojenoKulturaZadar

Urušili se zadarski bedemi koji su pod UNESCO-vom zaštitom

U Zadru, točnije na lokaciji nasuprot stare Tehničke škole urušili su se bedemi, vidljivo je to na fotografijama koje nam je poslao čitatelj. Iako su zadarski bedemi od 2017. godine pod UNESCO-vom zaštitom kao biser kulturne baštine, gradske vlasti, a to je i više nego očito jako loše se brinu za iste.

– Radujemo se i ponosni smo vjerujem jednako kao svi naši sugrđani. Od danas nosimo prestižno priznanje za našu spomeničku baštinu, ali i ništa manju odgovornost prema njoj. Zadar svoju budućnost temelji na iznimnim kulturnim i civilizacijskim dosezima kroz bogatu povijest, a na nama je obaveza sačuvati je i oplemeniti za naraštaje koji dolaze – kazao je Branko Dukić, zadarski gradonačelnik povodom velikog priznanja.

Iako je Dukić u svom govoru od prije dvije godine kazao kako bedeme treba sačuvati i oplemeniti za naraštaje koji dolaze, nije jasno na što je točno mislio.

U nizu fotografija koje nam je poslao čitatelj možete vidjeti na koji način se gradske vlasti odnose prema svojoj kulturnoj baštini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close