ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Uspješno okončano preoblikovanje KK Zadar

Osnivačka skupština novog društva početkom prosinca

KK Zadar spasio se od stečaja. Pretvorba kluba u športsko dioničko društvo uspješno je okončana završetkom petog kruga 31. listopada  u kojem je dosegnut temeljni kapital kluba u vrijednosti od 6 milijuna kuna.

Predsjednik povjerenstva za preoblikovanje Darko Kasap. „Upravo tako, s uspješno je odrađen i peti krug što znači da se klub spasio od stečaja što je najvažnije. Uspjeli smo riješiti sve obveze u smislu poreznih dugovanja prema vjerovnicima i ovih dana ćemo uputiti zahtjev prema Trgovačkom sudu za osnivanjem novog Športskog dioničkog društva KK Zadar.

Ovo je novi početak kluba i vjerujem da će klub na krilima stare slave nastaviti broditi dalje. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom dugotrajnom procesu u proteklih godinu i pol dana. Nije bilo lako, ali najvažnije je da smo sve što smo zacrtali, uspješno i priveli kraju”.

Kasap je još dodao da će osnivačka Skupština biti održana početkom prosinca te da bi  KK Zadar do kraja tekuće godine u Trgovačkom sudu trebao biti upisan u Športsko dioničko društvo kao nova tvrtka.





Related Articles

Back to top button