ZADAR Sport

VELEBIT MTB MARATON Okupio 150 natjecatelja

Foto: PR
Foto: PR

Pred nama je 4. izdanje brdskobiciklističke utrke VELEBIT MTB MARATON koja će se održati u nedjelju, 20.rujna. Utrka se odvija na području južnog Velebita – od mjesta Modrič na obali, preko Libinja, Bukve, Kraljičinih vrata, Tulovih greda, Malog Alana i Jasenica do Pariževačke(Paradžikove) glavice gdje je organiziran cilj utrke.

Ovo mjesto je poznato i kao “Pueblo plato” jer je prije pola stoljeća uvršteno u mjesta snimanja legendarnih filmova o Winnetouu u Hrvatskoj te je i danas rado posjećeno od strane brojnih turista. Smješteno nad kanjonom rijeke Zrmanje, sa zadivljujućim pogledom na vijugavi riječni tok u podnožju, ovo mjesto je svakako vrijedno posjeta bez obzira jeste li ljubitelj filmova o Winnetouu ili jednostavno volite prirodu.

Organizator utrke je Klub pustolovnih sportova Multisport na čelu sa Šimunom Cimermanom, u čijoj se organizaciji održava i Velebit Ultra Trail, pustolovna utrka koja se tradicionalno održava u lipnju, te je ove godine doživjela svoje 13.izdanje sa gotovo 500 natjecatelja iz različitih zemalja.

Utrka se održava uz potporu JU NP Paklenica i PP Velebit, Turističke zajednice zadarske županije i TZO Starigrad, a za sigurnost natjecatelja brine se Hrvatska gorska služba spašavanja.

U nedjeljnoj utrci će sudjelovati oko 150 natjecatelja a zainteresirani za ovu biciklističku avanturu se još uvijek mogu uključiti prije samog starta koji je najavljen u 09.30h. Dolazak svih natjecatelja na cilj se očekuje do 18.30h, kada se predviđa proglašenje pobjednika i druženje svih sudionika.

Ova utrka je još jedan doprinos sve sadržajnijoj ponudi usluga i događanja u području tzv. aktivnog turizma na podvelebitskom području.





Related Articles

Back to top button