ZadarZADAR Sport

Veslači Jadrana osvojili 10 medalja

Foto: VK Jadran
Foto: VK Jadran

Veslači Jadrana osvojili su deset medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Među deset medalja, tri su zlatne, šest srebrnih i jedna brončana. Izborena je ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora, a u ukupnom poretku klubova zauzeto je treće mjesto iza zagrebačkih klubova Mladost i Trešnjevka.

 

U seniorskoj kategoriji nastupile su tri posade. Uvjerljivo prvo mjesto osvojili su Luka Baričević i Mile Čakarun u dvojcu bez kormilara.

Kod juniora veslale su se tri discipline. Četverac sa kormilarom u sastavu Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović s kormilarom Ivanom Validžićem bio je prvi ispred posade Mladosti nakon vrlo uzbudljive utrke gdje se vodila velika borba tijekom cijele dužine staze.

Mlađi juniori osvojili su ukupnu pobjedu osvojivši najviše bodova u svojoj kategoriji. Prvi je pobjedu donio osmerac koji su veslali Mate Anić Milić, Hrvoje Marić, Filip Vidović, Ivan Tokić, Dorian Matković, Luka Ramić, Stipe Vujević, Maroje Andrić i kormilar Tomislav Bašić. U utrci sve svoje protivnike ostavili su van vremena. Vrlo dobro odveslao je i dvojac bez kormilara Ivan Tokić i Hrvoje Marić kojega su u finišu utrke dijelili centimetri od osvajanja prvog mjesta u borbi s posadom Jaruna. Ela Žuvanić osvojila je brončanu medalju u samcu mlađih juniorki uz dvije vrlo dobre utrke.

Kod najmlađih kadeta istakao se Ivan Grancarić u samcu koji je u četiri izvrsno odveslane utrke na kraju zauzeo drugo mjesto iza skifiste splitskog Gusara Karla Borkovića.

U veteranskom samcu nastupio je Bogdan Milin i zauzeo četvrto mjesto u kategoriji veterana C.

 





Related Articles

Back to top button