ZadarZadne-Izdvojeno

Vesna Sabolić tvrdi: Akcija mladih je prevršila mjeru

vesnaVesna Sabolić ponovno je izabrana za predsjednicu županijske organizacije HNS. Nakon burne zadarske izborne skupštine, županijska skupština bila je mirno potvrđivanje Sabolić kao jedinog kandidata. Sabolić svakako očekuje vrlo težak put povratka u županijske klupe i napose redefinicija odnosa s ostalim partnerima.

Iako se pohvalila da svega četiri općine nisu pokrivene stranačkim ograncima, očito je da u Zadarskoj županiji sve manje birača, za razliku od pojedinaca, prepoznaje liberalnu opciju.

– Podsjetit ću da smo na prošlim izborima prvi put samostalno izašli, a vidjeli ste da su i veće stranke oko sebe okupile veliki broj koalicijskih partnera. Htjeli smo dokazati da nismo na zalazu i da jačamo. HSS je imao svega 50 glasova više od nas pa je dobio čak dva vijećanika. Mi taj naš rezultat na lokalnim izborima držimo solidnom osnovom za daljnji rad.

Kao oporbena vijećnica u Gradskom vijeću Zadra svjedokinja ste novog nastupa grupe vijećnika iz Akcije mladih. Što mislite o tom stilu političke borbe koji se svodi na „umaranje” protvnika?

– Ti dečki koliko god su otvoreni i dolaze s idejama koje ljudi žele čuti, ipak ne znaju da se moraju poštivati pravila i način na koji se suprostavlja suparnicima. Mislim da su tu ipak prevršili mjeru i bilo bi dobro da preispitaju svoj odnos i svoje nastupe te shvatiti da se puno bolji rezultati mogu postići na mirniji i staloženiji način.





Related Articles

Back to top button