ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO – Dinamo pregazio Zadar rezultatom 5:0

Foto: SportNet.hr (Kristijan Komarica)
Foto: SportNet.hr (Kristijan Komarica)

Subotnji susret na Maksimiru završio je uvjerljivom pobjedom Modrih, koji su nakon odličnih europskih izdanja izvrsni i na domaćem travnjaku. Zadar u stvari ni nije imao priliku, iako je dvadesetak minuta odolijevao napadima hrvatskih prvaka.

Do kapitulacije gostiju u bijelom došlo je u 25. minuti, kad je gostujući vratar Matković kratko odbio udarac Pinta, loptu je potom pokušao pospremiti Soudani, no Zadrov golman je i opet na njoj, da bi Čop sjajno odreagirao i već otpisanu situaciju riješio u promjenu razultata.

Nakon toga, svega je tri minute trebalo Modrima da opet zabiju, a za 2:0 je fantastično, s velike udaljenosti, pucao Ademi, iskoristivši odbijenu loptu. Baš kapetanski, Ademi je riješio bilo kakvu neizvjesnost i omogućio svojim suigračima da se još više razigraju.

I dok su Zadrani i dalje pokušavali povezati dva dodavanja, a imali su u 35. minuti i prvi udarac iz kuta, nisu nikako uspijevali proći dobru Dinamovu obranu, koja je rješavala sve potencijalno opasne situacije.

Na odmor se otišlo sa “samo” 2:0, no u drugom dijelu nije trebalo dugo čekati da Dinamo dođe do trećeg pogotka. U strijelce se upisao Soudani, iskoristivši još jednu odbijenu loptu. Slijedi tridesetak minuta prividnog zatišja, Zoran Mamić radi svoje izmjene odlučivši odmoriti svoje vedete za uzvrat protiv Danaca, pa se tek u 80. minuti opet trese mreža.

Za 4:0 je pogodio Čop, prekrasnim udarcem kakav se rijetko viđa. Iz slobodnjaka je modri strijelac poslao preciznu loptu, prebacivši živi zid i pogodivši lijevi gornji kut gola Zadra, a da vratar Matković nije ni trepnuo.

Potom je na veliku scenu u prvi plan izašao 17-godišnji Ćorić, koji u par navrata opasno prijeti gostujućoj mreži, da bi u 89. minuti snažno opalio u vratnicu Zadrovog gola, a odbijenu loptu, za svoj prvi hat-trick ove sezone, pospremio Čop.





Related Articles

Back to top button