IzdvojenoZadar

VIDEO – Irena Dragić: “Mate Lukić je bezidejan pa se koristi populizmom, na početku sjednice ustali smo za sve one koji su se žrtvovali za demokratsku Hrvatsku”

..

Predsjednik zadarskog ogranka Neovisnih za Hrvatsku, Mate Lukić izveo je svojevrsnu diverziju na jučeršnjoj sjednici Gradskog vijeća. Iako je u fokusu javnosti tijekom jučerašnjeg dana bio verbalni incident između HDZ-ovca Mate Marića i SDP-ovog Antuna Novoselovića, koji je upravo zahvaljujući zamjeniku gradonačelnika Anti Babiću i Lukiću nije prerastao u fizički, NHR je danas na svojim Facebook stranicama objavio video snimku na kojoj Lukić poziva vijećnike da odaju počast “žrtvama Bleiburga”.

Iako to statutom nije propisano, očito i previše zbunjeni predsjednik Gradskog vijeća, Zvonimir Vrančić, koji je i zakuhao gore spomenuti sukob, jučer je, dakle mimo svih statutarnih pravila odlučio dopustiti Lukiću da paradira i sam vodi sjednicu Gradskog vijeća.

Neovisni za Hrvatsku NHR Zadar objavili su video na Facebooku uz status u kojemu prozivaju SDP radi neustajanja za vrijeme minute šutnje.

“Odavanje počasti svim žrtvama Bleiburga, desetcima stotinama tisuća majki, očeva sinova i kćeri koji se nisu vratili. Jučerašnjim datumom započeo je njihov KRIŽNI PUT. Prvi put im je odana počast u gradskoj vijećnici pogledajte BOJKOT SDP-a”, objavio je NHR-Zadar.

Gradska vijećnica SDP-a kratko je za ZADAR News prokomentirala jučerašnji ispad Mate Lukića i predsjednika GV-a Zvonimira Vrančića.

– Vrančić se jučer pogubio. Ne jednom nego više puta i umalo je radi njegove nepromišljenosti došlo do tuče. Što se Mate Lukića tiče, on i njegova stranka nemaju što smisleno ponuditi građanima pa na ovakav način, smicalicama dolaze do pozornosti, a to je žalosno. Podsjetit ću da smo se na početku sjednice GV-a svi zajedno ustali i odali počast svima onima koji su podnijeli žrtvu ili su poginuli u borbi za demokratsku Hrvatsku – kazala je Dragić.





Related Articles

Back to top button