IzdvojenoZadar

Iz restorana na Kalelargi potjerali curicu s down sindromom jer im “kvari reputaciju”?

“Danas se u centru grada Zadra dogodila neopisiva situacija. Sramota tuga i jad. Curica sa sa Downovim sindromom je uništavala reputaciju ugostiteljskog objekta po riječima konobara. Ona i majka su zamoljene da se maknu sa strane. Mala bića koja su puna ljubavi i dobrote. Nemam riječi koje javno smijem uputit toj ljudskoj mižeriji.
Zadar nije takav, ti si naša sramota”, napisao je na svojoj Facebook stranici vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, Mate Lukić.

Zasad bez reakcije vlasnika ugostiteljskog objekta
 
Kako bi potvrdili autentičnost priče, Lukić nam je istu potvrdio, ali do zaključka ovog teksta u slastičarni i restoranu  nismo uspjeli doći do reakcije.
 
– Dok sam živ i dok imam glas, javno ću prozivati ovakve koji se ovako sramotno ponašaju – kazao nam je Lukić za kraj razgovora.
 
Majka djevojčice je pravnica i ustrajat će na borbi protiv diskriminacije
 
Potvrdio nam je i podatak kako je majka djevojčice s down sindromom pravnica te je najavila pravnu borbu do samog kraja radi očite i bolesne diskriminacije.
 
UPDATE: Osoba koja je objavila inicijalni post na Facebooku sada tvrdi kako nikome nije rekla o kojem ugostiteljskom objektu se radi, pa shodno tome postoji i više nelogičnosti koje su se pojavile tijekom večeri. Tako redakcija ZADAR Newsa neće inzistirati na daljnjem držanju javne objave navodnog ugostiteljskog objekta dok se sa stopostotnom sigurnošću ne utvrdi o kojem obojektu se radi ili se uopće nije radilo.
 
Napominjemo i kako su neki od izvora, da bi stvar bila još konfuznija, tijekom večeri mijenjali svoje iskaze, odnosno povlačili su svoje izjave za koje su ranije tvrdili da su autentične.





Related Articles

Back to top button