ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO Je li se Ivan Santini mogao naći na Kovačevu popisu za Gibraltar i Italiju?

Ivan Santini, Foto: SportNet
Ivan Santini, Foto: SportNet

Nakon što je Niko Kovač objavio popis s ukupno 10 napadača (što pravih, što krilnih) pojavio se nemali broj komentara kako se među kandidatima mogao naći i Ivan Santini.

Zadranin je igrajući za Kortrijk postigao 15 golova u prvenstvu Belgije te je sezonu završio kao drugi strijelac lige, iza Anderlechtova Srbina Aleksandra Mitrovića.

Santiniju je 26 godina, a još dok je imao 18 otišao je u Red Bull Salzburg iz kojeg se poslije samo jedne sezone vratio u matični Zadar. Uslijedila je još jedna neuspješna epizoda u inozemstvu, u njemačkom Ingolstadtu i onda novi povratak u HNL okvire gdje je u četiri sezone u Zadru krenuo iznova graditi karijeru.

Nakon 26 golova (i tri asistencije) u 64 utakmice uslijedila je posudba u njemački Freiburg gdje je u godinu i pol u 27 nastupa zabio tek dva gola. Nijemci nisu htjeli otkupiti njegov ugovor, ali pojavio se Kortrijk i ponudio mu trogodišnji ugovor.

Gent ga želi dovesti za Ligu prvaka

Prometnuo se u glavnog igrača kluba kojemu je jedini cilj bio ostanak, a u 70 utakmica zabio je, za Kortrijk impresivni 31 gol i upisao 13 asistencija.

Trenutna tržišna vrijednost mu je (prema Transfermarktu) dva milijuna eura, a belgijski mediji pišu kako je poznata i njegova nova destinacija. Službene potvrde iz klubova još uvijek nema, ali Santini bi trebao prijeći za odštetu od tri milijuna eura u Gent – klub koji je ove sezone nakon 115 godina postojanja osvojio prvi naslov prvaka Belgije i igrat će iduće sezone u Ligi prvaka. Uskoro ćemo saznati da li sa Santinijem u vrhu napada…





Related Articles

Back to top button