IzdvojenoZadar

VIDEO – Kalmeta preko posrednika molio da uklonimo snimku na kojoj pjeva Titovoj štafeti. Odbili smo

Dan nakon što smo na YouTube kanalu objavili video snimku (koju je prije tri godine na svom Facebooku objavio Josip Tolić, op.a.) na kojoj izabrani saborski zastupnik i USKOK-ov optuženik, Božidar Kalmeta na Forumu sa zborom Petar Zoranić ispod dvije ogromne petokrake pjeva Titovoj štafeti mladosti, dobili smo poziv jednog visokopozicioniranog lokalnog HDZ-ovca koji nas je zamolio za razgovor.

Kazao nam je pritom kako želi da razgovor ostane “između nas”, na što smo pristali kako bi nakon podužeg uvoda konačno čuli o čemu tako tajanstvenom želi pričati.

Dvostruka mjerila HDZ-ovaca, rugali se Škori, a njihov član radio je isto

– Ako je ikako moguće, maknite snimku na kojoj Kalmeta pjeva Titovoj štafeti – zamolio nas je HDZ-ovac nakon čega smo mu objasnili kako se radi o snimci koja je prije nekoliko godina objavljena na Facebooku.

Snimku je u manje od 24 sata vidjelo preko 10 tisuća ljudi

Poznatom zadarskom HDZ-ovcu smo rekli i kako su se članovi njegove stranke u kampanji uoči parlamentarnih izbora rugali Miroslavu Škori kako je svirao na dolasku Titove štafete 1986. u Osijeku, na što nam je HDZ-ovac kazao kako je to toćno, kako to zna, ali on i dalje moli da se Kalmetina snimka ukloni.

– Nećemo je ukloniti jer nema smisla da je uklanjamo – rekli smo mu, nakon nas je još jednom zamolio za anonimnost jer smo se tako i dogovorili na početku razgovora. Inače, snimku koju smo jučer postavili na YouTube vidjelo je preko 10 tisuća ljudi, a kako je Kalmeta javna osoba i snimka je dugi niz godina dostupna javnosti preko drugih platformi, očito je da interes javnosti postoji, pa snimku, unatoč molbi, nećemo ukloniti.

Snimku nećemo ukloniti

Podsjetimo, redakciji ZADAR Newsa nije problem u tome što tada ne tako mladi Kalmeta (1983. je imao 25 godina op.a.) pod ogromnim petokrakama pjeva Titovoj štafeti mladosti usred Zadra. Nije Kalmeta jedini Zadranin koji je pjevao u čast Tita, štoviše, veliki broj Zadrana koji su tada pjevali u zboru Petar Zoranić ostali su dosljedan i ne srame se svog pjevanja.

Jedini problem koji postoji je problem dvostrukog mjerila. Kada je u pitanju Božidar Kalmeta, i više je nego očito kako je on u to vrijeme kao i sada vidio kuda treba ići, s kim treba biti dobar i kako se držati “blizu oltara”. Na kraju, nije problem ni Kalmetini učešće u slavljenju Tita 80-ih. Njegov problem trenutno su teške optužbe  za klijentelizam, ali i još teže optužbe za korupciju koje mu USKOK stavlja na teret. 





Related Articles

Back to top button